Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas sumažino kalėjimo bausmes lietuviams dėl žinomo Latvijos nusikaltėlio nužudymo

2024-09-02 17:26 diena.lt inf.

Rygos apygardos teismas keturiais mėnesiais sutrumpino laisvės atėmimo bausmes dviem Lietuvos piliečiams, nuteistiems už žinomo Latvijos nusikaltėlio Genadijaus Valagino (Genadijaus Valiagino) nužudymą.

Rugpjūtį teismas vienam lietuviui skyrė 16 metų ir aštuonių mėnesių, o kitam – 16 metų ir dviejų mėnesių įkalinimo bausmę, pirmosios instancijos teismo paskirtas bausmes sutrumpindamas keturiais mėnesiais.

Be to, abiem nuteistiesiems numatyta dvejų metų probacijos priežiūra.

Pilnas nuosprendis turi būti paskelbtas rugsėjo 17 dieną.

Rygos miesto teismas Pardaugavoje 2023 metų spalį nuteisė du Lietuvos piliečius atitinkamai 17 ir 16 metų laisvės atėmimo bausmėmis už tai, kad jie 2022-ųjų kovą Rygoje nužudė G. Valaginą.

Pirminės abiem kaltinamiesiems paskirtos bausmės, įskaitant dvejus metus lygtinai, atitiko prokuroro reikalautas bausmes. Vėliau abu nuosprendžiai buvo apskųsti.

Atliekant ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad 2022-ųjų kovo 11-ąją automobilis „Chrysler“ privažiavo prie baro „Ugolok“ Pliavniekų rajone, kur tuo metu buvo G. Valaginas. Kitoje gatvės pusėje stovėjo automobilis „Opel“, kad prireikus būtų užtikrintas atsarginis transportas.

G. Valaginui išėjus iš baro ir lipant į savo automobilį, vienas iš kaltinamųjų – „Chrysler“ vairuotojas – savo automobiliu užblokavo latvio automobilį. Nenustatytas asmuo iššoko iš „Chrysler“ ir į G. Valagino automobilį paleido mažiausiai septynis šūvius iš Kalašnikovo automato.

Kitas kaltinamasis, kuris sėdėjo „Chrysler“, pribėgo prie G. Valagino automobilio ir pro šoninį keleivio langą iš modifikuoto Makarovo pistoleto į pastarąjį paleido mažiausiai tris šūvius, ir vyras iškrito iš mašinos. Vienas iš kaltinamųjų pribėgo prie G. Valagino ir šovė jam į galvą.

Tada du nuteistieji ir du nenustatyti asmenys nuvažiavo į mišką Ropažių savivaldybėje, kur sudegino „Chrysler“ automobilį.

Vienas iš žudikų buvo sulaikytas dar žmogžudystės dieną, o kitas – 2022-ųjų rugpjūčio 29-ąją.

Jiems buvo pateikti kaltinimai organizuota žmogžudyste ir neteisėtu šaunamųjų ginklų bei šaudmenų laikymu.

1972 ir 1978 metais gimę lietuviai ir anksčiau teisti už nusikaltimus, padarytus Lietuvoje ir kitose Europos šalyse.

Praeityje G. Valaginas ne kartą buvo susidūręs su teisėsauga, o 1998 metais dėl organizuotos nusikalstamos veiklos buvo nuteistas kalėti pusseptintų metų.

Taip pat buvo pranešta, kad G. Valaginas, kaip manoma, organizavo bankroto administratoriaus Martino Bunkaus nužudymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų