Pereiti į pagrindinį turinį

VSAT: pastarąją parą į Lietuvą bandžiusiems patekti migrantams talkino Baltarusijos pareigūnai

2024-07-21 14:03

Praėjusią parą fiksavus rekordinį neteisėtai šalies sieną bandžiusių kirsti migrantų skaičių, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis informuoja, kad asmenys bandė patekti į Lietuvą su Baltarusijos pareigūnų pagalba.

Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

„Yra dvi grupės: 29 ir 11 asmenų, prisistačiusių Irano ir Somalio piliečiais. Jie bandė į Lietuvą patekti iš Baltarusijos, per Ignalinos rajone esančią pelkėtą vietovę. Joje nėra galimybės įrengti fizinį barjerą, tik sienos stebėjimo sistemas. Jie į Lietuva bandė patekti upeliu, einant jo pakrante, to metu asmenys nenukentėjo. Atlikus formalias procedūras, visi 40 apgręžti. 10 iš jų gavo humanitarinius paketus“, – Eltai teigė G. Mišutis.

„Šiais metais tai rekordinis neteisėtų migrantų skaičius“, – pabrėžė jis.

VSAT atstovas nurodė, kad dalis asmenų į šalį mėginusių patekti asmenų yra gyvenę Rusijoje ir Baltarusijoje, anksčiau yra bandę patekti į Lenkiją.

„Iš šių 40, dalis yra gyvenę Rusijoje, Baltarusijoje. Dalis yra bandę neteisėtai patekti į Lenkiją, kur taip pat buvo apgręžti“, – teigė jis.

VSAT duomenimis, šiemet pasieniečiai į Lietuvą iš Baltarusijos neleistinose vietose neleido patekti 333 neteisėtiems migrantams.

Pernai VSAT pareigūnai užkirto kelią į Lietuvą iš Baltarusijos įsibrauti 2 643 tokiems atėjūnams.

2022 m. Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11 211 į Lietuvą neteisėtai bandžiusių prasmukti migrantų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų