Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl skolos – žiauri egzekucija: mušė, surišo, dvi paras paliko šaltyje dėžėje

2022-07-08 12:56 diena.lt inf.

Penki kaltinamieji, geografiškai aprėpiantys Lietuvą – iš Vilniaus, Alytaus, Druskininkų bei Varėnos, kriminaliniame pasaulyje išgarsėjo nežmonišku brutalumu, kuomet iš vieno vyro bandė išmušinėti skolą, pranešama LNK reportaže.

Vienas įtariamųjų bylos nagrinėjimo pradžioje labai kalbėjo, kadangi į teismą atėjo girtas. Tuomet policija nustatė daugiau nei 2,5 promilės girtumą, posėdis buvo atšauktas, o kaltinamasis išsiųstas blaivytis namo.

Šiandien kaltinamieji visiems primena artėjantį karantiną.

„Jūs sėdite arti manęs ir galite mane užkrėsti“, – kalbėjo vienas įtariamųjų.

„Virusai čia siautėja. Visur. Nematėt? Vėl grįžta virusai“, – teigė kitas įtariamasis.

Atsakomybę už padarytus sunkius nusikaltimus kaltinamiesiems paskelbė teismas. Nusikaltimo organizatoriui Modestui Marčiulaičiui – ketveri metai kalėjimo, Andriui Sviderskui ir Erikui Medekšai – po trejus, Evaldui Krugeliui – dveji, o Valdas Žvinakevičius kai kuriuose nusikaltimuose išteisintas ir jam skirta mažiausiai – šeši mėnesiai bausmę atidedant. Teismas įrodė, kad nusikaltimo planą turėjo M. Marčiulaitis. Iš nukentėjusiųjų išmušti skolas jis paprašė V. Žvinakevičiaus ir E. Medekšos. Pastarieji pasikvietė E. Krugelį.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„M. Marčiulaitis telefonu nurodė A. Sviderskui pagaminti medinę dėžę, kuri tilptų automobilio „Audi A6“ bagažinėje ir į kurią galėtų tilpti žmogus“, – kalbėjo Panevėžio apygardos teisėjas Valdas Meidus.

Bendrininkai auką rado sodyboje Anykščių rajone, jį užpuolė, mušė, suklijavo lipnia juosta ne tik kojas ir rankas, bet ir veidą. Paskui tokį bejėgį įmetė į mašinos bagažinę ir išvežė. Vienas kaltinamųjų, V. Žvinakevičius, toliau nusikaltime nebedalyvavo. Likę kiti nuvežė auką į Druskininkų rajoną.

„Surišo abi jo kojas ir rankas už nugaros. Paskui M. Marčiulaitis, A. Sviderskas ir E. Medekša patalpino į A. Svidersko pagamintą dėžę, kuri buvo 51 cm aukščio, 104 cm ilgio ir 76 cm pločio“, – tęsė V. Meidus.

Be to, kankinamam vyrui nusikaltėliai užkišo burną, veidą apvyniojo lipnia juosta, dėžės dangtį su žmogumi užsuko ir visa tai – dviem parom į metalinę cisterną. Tuo metu lauke šalo. Neįtikėtinai likęs gyvas vyras po dviejų parų iš dėžės buvo iškeltas. Tačiau apvyniotas plėvele vėl bagažinėje grąžintas į Anykščių rajoną.

Žmogus kaip kokonas rastas prie kelio atsitiktinai pravažiuojančiųjų. Anykštėnas tapo neįgalus, teisme nedalyvavo. 20 tūkst. civilinio ieškinio nuteistieji jau sumokėjo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų