Pereiti į pagrindinį turinį

Gospelo muzika išjudino ir santūriausius lietuvius

2015-10-05 09:13 diena.lt inf.

Gospelo atlikėja ir dirigentė Kristina Žaldokaitė kartu su Marija Monika Dičiūne bei svečiais iš Švedijos vadovavo XIII Vilniaus Gospel muzikos festivalio jungtiniam chorui, kurį sudarė net 300 choristų iš visos Lietuvos. Ir išties – chore buvo galima matyti tiek jaunimo, tiek suaugusiųjų veidus.

Spalio 2–4 dienomis Vilniuje vykusiame festivalyje apsilankiusius klausytojus džiugino ne tik Festivalio veidu ir mūza tapusi atlikėja ir dirigentė švedė Monica Tornqvist, tačiau ir pirmą kartą Lietuvoje apsilankęs išskirtinio balso savininkas Malcolm Chambers iš Švedijos.

„Esu sužavėtas viskuo, ką čia pamačiau ir patyriau, tačiau ypač choristų bei muzikantų gabumais ir darbštumu. Tikiuosi, kad organizatoriai pasikvies mane ir kitą kartą“, – sakė Malcolm Chambers Didžiajame Festivalio koncerte šeštadienio vakarą.

Monica Tornqvist ir Malcolmas Chambers kartu su galingu jungtiniu choru pastatė ant kojų visus „Compensos“ koncertų salėje susirinkusius žiūrovus. Gavus tokią geros energijos dozę, buvo tiesiog neįmanoma nepradėti linguoti ir ploti į taktą.

Sekmadienį gospelo giesmės persikėlė į sakraliąją erdvę – Vilniaus Šv. Jonų bažnyčią, kur vyko Šv. Mišios su gospelo giesmėmis. Kaip liudijo pats Malcolmas Chambers, pirmą kartą bažnyčioje jis apsilankė būdamas dvidešimties, tačiau nesuprato nieko, ką bandė aiškinti pamokslininkas.

„Tačiau, kai užgiedojo gospelo choras, netikėtai staiga suvokiau pagrindinę žinią! Mano atveju gospelo muzika tapo instrumentu, padėjusiu priimti Kristaus Gerąją naujieną“, – liudijo M. Chambers.

Choristai giesmėmis dėkojo Dievui už šią asociacijos Lietuvos jaunųjų krikščionių sąjunga organizuojamą gospelo „dainų šventę“.

„Labai džiaugiamės, kad gospelo muziką kasmet Lietuvoje atranda vis daugiau žmonių. Ateities festivaliams vėl ieškosime naujų veidų – dar negirdėtų atlikėjų iš užsienio, atskleisiančių šį muzikos žanrą vis naujomis spalvomis“, – sakė Asociacijos vadovas Algirdas Čiukšys.

Nors šių metų Festivalis baigėsi, nespėję jame apsilankyti vilniečiai ir miesto svečiai gali išgirsti gospelo giesmes kiekvieną sekmadienį Šv. Jonų bažnyčioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų