Pereiti į pagrindinį turinį

Katės – festivalio žvaigždės

Šokinėjančios ant spintelių, grojančios pianinu, mušančios šunis, plaukiojančios baseine katės iš viso pasaulio – 73 minučių trukmės filme. Tai jau kelerius metus JAV ir Kanadoje sparčiai populiarėjantis renginys „Cat Video Fest“ (liet. Kačių vaizdo įrašų festivalis).

Šio festivalio metu šiemet rugpjūčio pradžioje buvo surinkta 280 tūkst. dolerių ir beveik 30 tūkst. dolerių gyvūnų prieglaudoms bei jų gerovės organizacijoms.

Renginio aprašyme nurodyta, kad „Cat Video Fest“ rugpjūtį bus rodomas per šimtą JAV ir Kanados kino teatrų. Dėl šio filmo sėkmės beveik pusė kino teatrų partnerių įtraukė papildomas filmo rodymo datas.

„Cat Video Fest“ organizatorius – Willas Bradenas. Jis trečdalį metų praleidžia rinkdamas klipus, rūpinasi gauti leidimus iš turinio kūrėjų ir registruoja vaizdo įrašus „Excel“. Jis pats montuoja filmus, atrenka jiems muzikinį takelį, koordinuoja veiklą su reklamos platintoju, rūpinasi pranešimais visuomenei.

„Tai mano nuolatinis darbas. Mano vizitinėse kortelėse parašyta, kad žiūriu kačių vaizdo įrašus“, – viename interviu sakė W. Bradenas.

Per metus jis esą peržiūri apie 15 tūkst. kačių vaizdo įrašų, iš jų atrenka apie 200 ir sukuria filmą. Tad „Cat Video Fest“ – 73 minutės nenutrūkstamų kačių vaizdo įrašų. Tarp klipų nėra jokio didesnio pasakojimo ar vientisumo.

Bilieto kaina – 10 dolerių. 10 proc. pajamų už bilietus skiriama gyvūnų prieglaudoms, specialiems fondams ar organizacijoms.

Geriausia Kačių vaizdo įrašų festivalio dalis – vaikų juokas, pripildantis kiekvieną kino teatro salę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų