Kodėl mūsų pieno perdirbėjai negamina tikro tiršto graikiško jogurto? Visi lietuvių gamintojų jogurtai skysti, o jei kiek tirštesni, tai prikrauta pakeistų savybių krakmolo. Iš tokio jogurto nei skanaus deserto, nei padažo salotoms nepagaminsi. Tenka pirkti lenkišką arba suomišką. Vilma
Bendrovės „Pieno žvaigždės“ filialo „Kauno pienas“ vyriausioji technologė Edita Stasytienė:
Natūraliuose jogurtuose nėra nei natūralių, nei pakeistų savybių krakmolo, jį sudaro pienas ir raugas. Graikiškas jogurtas šiek tiek kitoks, jame yra padidintas baltymų kiekis, tam yra specifinė gamybos technologija. Pas mus kol kas negaminamas. Toks jogurtas populiarus Graikijoje, Turkijoje. Kai pas mus bus gana didelė šio produkto paklausa, galbūt pradėsime gaminti.
Naujausi komentarai