Sojų produktai sveiki ar pavojingi? Pereiti į pagrindinį turinį

Sojų produktai sveiki ar pavojingi?

2013-05-22 14:05 diena.lt inf.
Sojų produktai sveiki ar pavojingi?
Sojų produktai sveiki ar pavojingi? / Shutterstock nuotr.

Kaip reikia suprasti ir kuo tikėti? „Sveikatos“ žurnale rašo, kad sojų produktai yra labai sveiki. Man teko skaityti kituose spaudos leidiniuose, kad visuose sojų produktuose yra genetiškai modifikuotų organizmų ir jų veikimas dar neištirtas, bendros nuomonės nėra. Nenoriu senatvėje savęs nuodyti, todėl vengiu genetiškai modifikuoto maisto. Gaila, kad Lietuvoje neuždrausta kenksminga chemija. Mūsų žmonės silpni, nualinti nepriteklių, trūksta lėšų sveikai mitybai. O kas galėtų nusipirkti, bijo tos chemijos, bijo vėžio. Ką patartumėte? Pensininkė.


Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vyriausioji specialistė Tatjana Zabolotnaja

Visi produktai, kurie yra pagaminti ar savo sudėtyje turi genetiškai modifikuotų organizmų, prieš tiekiant juos į rinką yra kruopščiai patikrinami, atliekant įvairius tyrimus. Gamintojai turi gauti specialų Europos Komisijos leidimą prekiauti tokiais produktais, prieš tai įrodant jų saugą žmogaus sveikatai. Todėl produktai, pagaminti ar savo sudėtyje turintys genetiškai modifikuotų organizmų, esantys Europos Sąjungos rinkoje, yra saugūs. Vartotojai apie produktų sudėtį yra informuojami, atitinkamai ženklinant tokius produktus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra