Žinoma moteris laidoje atviraus, kuris vaidmuo per visą gyvenimą į atmintį įsirėžė labiausiai, o taip pat dalinsis ir savo namų paslaptimis – pasirodo, čia ją labiausiai lepina dukrelė.
Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrenka jam skanesnį.
Šios savaitės kulinarinė tema – legendinių amerikietiškos virtuvės simbolių kova: mėsainis prieš dešrainį! Laidos studijoje, įkurtoje „Vokė-III“ baldų salono virtuvėje, Ilona gamins dešrainius su „chimichurri“ padažu, o Dilanas ruoš mėsainį su plėšyta rūkytos vištienos krūtinėle. Na, o tašką šioje lemtingoje kovoje padėti atvyks aktorė S. Daukšaitė-Petrulėnė.
Moteris pasakoja, jog nors pati nesiveržia būti virtuvės karaliene, tačiau turi kelis firminius patiekalus, kurie visada pavyksta ir kuriais mėgsta lepinti savo draugus bei artimuosius.
„Man patinka maisto gamybos bei jo valgymo procesas, ypatingai tas laikas, leidžiamas kartu su mylimais, svarbiais žmonėmis. Mano namų virtuvėje yra keletas patiekalų, kuriuos ruošiu dažnai ir kurie visuomet pavyksta: tai keptas netikras zuikis, ruošiamas iš vištienos ir varškės, ir du itin paprasti, bet gardūs desertai – tinginys bei obuolių pyragas“, – laidoje pasakos aktorė.
Visgi Sandrai pasisekė, mat namų virtuvėje daug dažniau sukasi jos paauglė dukra Elzė. Mergaitė yra taip susidomėjusi kulinarijos menu, kad tėvus stebina restorano lygio patiekalais.
„Mano dukra Elzė labai mėgsta gaminti, žiūri kulinarines laidas, filmus, mintinai moka daugybę receptų. Ji mus stebina savo šedevrais – pati nusprendžia pasirūpinti pusryčiais ar vakariene, parengia stalą, pamerkia gėlių, paserviruoja. Mums tikrai pasisekė“, – pasididžiavimo dukra neslėps Sandra.
Nors moteris yra baigusi anglų kalbos studijas bei turi Europos Sąjungos politikos ir administravimo magistro laipsnį, visgi jos gyvenimas pasisuko į kūrybą, ir prieš daugiau nei dešimtmetį atsitiktinai sulaukusi pasiūlymo vaidinti viename populiariame seriale, ji visa širdimi pasinėrė į aktorystę.
„Kai įsijungia kameros, jauti staigią transformaciją, jog čia ir dabar turi pavirsti iš savęs į kažką kitą. Čia yra visa paslaptis ir didžiulis džiaugsmas. Kita vertus, teatre yra žiūrovas, vyksta gyvas veiksmas, kiekvieną kartą vis kitaip – kažką pamiršti, kažką improvizuoji, vieni kitus gelbėjame, kvatojame“, – apie aktorystės patirtis laidoje pasakos moteris.
Nors moteris vaidino ne viename televiziniame seriale, vedė laidas bei atlikto pagrindinius vaidmenis pripažinimo sulaukusiuose filmuose, vienas iš įsimintiniausių potyrių jai nutiko dirbant kartu su armėnų kilmės režisieriumi. Jo kurtame filme Sandrai teko itin psichologiškai sunkus vaidmuo, kurio metu įgytos patirtys ilgam įsižėrė į moters atmintį.
„Ko gero, vienas iš sudėtingesnių vaidmenų, buvo psichinę negalią turinti moteris filme, kurį filmavome Armėnijoje, Kalnų Karabache. Tiek filmavimo aikštelėje, tiek ruošiantis vaidmeniui, teko lankytis psichiatrinėse ligoninėse, tartis su gydytojais, kaip turėčiau vaidinti, kaip ta mano įkūnijama moteris turėtų elgtis, kokius jausti išgyvenimus. Tokia patirtis įsižėrė į atmintį, nes teko pamatyti daug žmonių, sergančių būtent tokiomis ligomis“, – pasakos Sandra.
Kaip moters gyvenimas pasisuko aktorystės keliu, kokių patiekalų kvapai sklinda Sandros namų virtuvėje ir kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas jai patiks labiau – sužinosime jau šį šeštadienį, 8.30 val. per TV3 televiziją!
Kulinarinė pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ skaičiuoja jau 13-ąjį sezoną, kuriame dar daugiau azartiškų kovų, unikalių receptų bei įtraukiančių pokalbių ir atvirų istorijų su garsiausiais šalies žmonėmis. Į dvikovą stoja ne tik laidos herojai, bet ir jos vedėjai – šefai I. Juciūtė-Čibirkienė ir šrilankietis D. Dampela Gamage. Geriausi pokalbiai mezgasi virtuvėje, todėl kaskart patiekalų gamybą lydi atviros, nuoširdžios istorijos, o galiausiai į studiją atvykęs trečiasis laidos svečias turi ne tik išrinkti skanesnį patiekalą, bet ir atspėti, kuris kulinaras jį pagamino.
„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 8.30 val. per TV3!
Naujausi komentarai