Pereiti į pagrindinį turinį

B. Nicholson pristatė lietuvišką desertą – kulinarinių kelionių ciklą

2016-10-20 08:31 diena.lt inf.

Ketvirtadienio rytą kulinarė ir žurnalistė Beata Nicholson bičiulius pakvietė šventinių pusryčių savo studijoje ir pristatė naują BTV laidų ciklą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“.

Studijoje jų laukė iliustratyvi ir gardi prezentacija – penkiems Lietuvos regionams būdingi patiekalai, o prie ką tik iškeptų bandelių – ne mažiau skanios istorijos apie nuotykius ir kuriozus kuriant laidą.

Skrydis oro balionu, klajonės po požemius, plaukimas per marias, naktinė žūklė, „pasismaginimas“ pelkėse, šokiai su vietos gyventojais – tai ir ne tik laukia BTV žiūrovų. „Atsakingai pareiškiu, kad ši moteris vienintelė daro su manimi, ką nori. Įsivaizduokite – sulaukus pensinio amžiaus, ji mane pastato prie girnų ir liepia malti grikius“, – apie savus išbandymus laidoje prasitarė režisierius Vytenis Pauliukaitis. B. Nicholson įtaka išties neabejotina – dainininkas Donatas Čižauskas atskubėjo filmuotis prieš pat medaus mėnesį, o laisvą valandą darbų maratone sunkiai atrandantis Mantas Stonkus „išskyrė“ visą laisvą dieną ir mielai leidosi į kulinarinę avantiūrą po Žemaitiją. Kelionėse po skirtingus Lietuvos regionus Beatą lydėjo visas būrys žinomų aktorių, dainininkų, šou verslo atstovų.

„Keliauk ir ragauk. Lietuva“ – tai dešimt B. Nicholson išbandytų maršrutų į skirtingus Lietuvos regionus: Dzūkiją, Aukštaitiją, Žemaitiją, Suvalkiją ir Mažąją Lietuvą. Kokių patiekalų būtina paragauti kiekviename regione, patars naująjį TV projektą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijole Marcinkevičienė. Net pati Beata ne kartą buvo nustebusi, kaip tokioje nedidelėje šalyje kaip Lietuva skirtinguose regionuose skiriasi kulinarinės tradicijos. Dalis nesurežisuotų Beatos nuotykių keliaujant ir ragaujant Lietuvą – socialiniame tinkle „Facebook“ su grotažyme #KeliaukIrRagauk.

„Keliauk ir ragauk. Lietuva“ – šeštadieniais nuo spalio 22 d. 18.30 val. per BTV.


8 faktai apie „Keliauk ir ragauk. Lietuva“

* 10 TV laidų ciklą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ kuria žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson ir Valstybinis turizmo departamentas. Laidos tikslas – parodyti, kokie turtingi esame savo šalimi ir kiek daug Lietuvoje neatrastų įdomybių. Žinoma, ir skaniai pavalgyti tradicinių patiekalų.

* Nufilmuota apie 40 šalies kultūros paveldo ir gamtos objektų.

* Filmavimų metu suvalgyta apie 20 tradicinių senųjų lietuviškų valgių, išvirta ir išgerta „stebuklinga“ arbata (kibiras), paragauta saldainiais kvepėjusio jauko žuvims.

* Mažiausiai visi suprato, apie ką tarmiškai kalbėjo šišioniškiai – Mažosios Lietuvos gyventojai. Bet birškis su germole, cypole ir ropikėmis buvo skanu.

* Didžiausi Beatos atradimai: ančių lenktynės, kankorėžių uogienė, neišsipildžiusių svajonių ekspozicija ir faktas, kad žiedžiant puodus labiausiai dirba pilvo presas.

* Kad nufilmuotų laidą, komanda nuvažiavo per 15 000 km. Kažkiek dar ir nuplaukta bei nuskrista oro balionu.

* Beatą laidose lydėjo režisierius Vytenis Pauliukaitis, operos dainininkai Merūnas Vitulskis, Rafailas Karpis ir Edmundas Seilius, aktorius ir humoristas Mantas Stonkus, profesorius, paveldo komunikacijos ekspertas Rimvydas Laužikas, vyras Tomas, vaikai – Izabelė ir Jurgis, aktorius Giedrius Savickas. Visiems jiems kelionės po Lietuvą tapo atradimu.

* Statistika rodo, kad kas antras po mūsų šalį keliaujantis turistas yra lietuvis. Moterys labiau linkusios keliauti savo šalyje, nei vyrai. Tik maždaug penktadalis lietuvių keliauja po Lietuvą norėdami pailsėti, kiti lanko gimines ar draugus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų