Pereiti į pagrindinį turinį

Bilietai į kino seansą nekainuoja nė lito

2012-08-14 10:48
Bilietai į kino seansą nekainuoja nė lito
Bilietai į kino seansą nekainuoja nė lito / Shutterstock nuotr.

Internete pradėtas platinti naujas lietuviškas režisieriaus Donato Vaišnoro vaidybinis filmas „Rožinė suknelė“.

Tai istorija apie jaunus kino avantiūristus, kurie iškėlė sau tikslą be pinigų sukurti visavertį kelio filmą. Filmo teritorija gana plati – veiksmas vyksta Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, todėl bendražygiams dėl šio tikslo tenka daug ko atsisakyti.

Aukos tokios didelės, jog kiekvienas pradeda jaustis prodiuseriu ir nori, kad projektas vyktų pagal jo įsivaizdavimą. Prasideda konfliktai, intrigos, skandalai. Žodžiu, vienas vaikas – dešimt auklių. Įtampa didėja kiekvieną akimirką, aistros verda dėl kiekvienos mizanscenos, dėl kiekvienos replikos, ir galiausiai komanda sukyla prieš tironą režisierių. Sukyla, bet nebežino, ką daryti toliau.

„Rožinė suknelė“ buvo kuriama vadinamojo totalinio kino principu, kai filmavimo grupės gyvenimo sąlygos maksimaliai priartinamos prie filmo personažų sąlygų.

Taip susiklosčiusiomis aplinkybėmis puikiai pasinaudojo aktorė Kristina Bertašiūtė. Ji sukūrė savo dokumentinį filmą „Purvinasis septynetas“, pasakojantį apie visas juostos kūrimo peripetijas nuo pačios apačios, klasikinio „kastingo ant kušetės“, iki šlovės viršūnės – žmogžudystės ant Kanų festivalio laiptų.

Projekte dalyvavo aktoriai Andrius Povilauskas, Austėja Lukaitė, Martynas Vaidotas ir K.Bertašiūtė, operatorius Giedrius Svirskis, kompozitorius Marijus Bernotas (grupė „Sportas“).

Filmą „Rožinė suknelė“ galite rasti svetainėje youtube.com.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų