Pereiti į pagrindinį turinį

C. Dion – apie nepagydomos ligos slėpimą ir priklausomybę vaistams

2024-07-19 00:32 diena.lt inf.

Kanadiečių dainininkė Celine Dion prieš kurį laiką atskleidė, kad serga reta neurologine liga, sukeliančia raumenų spazmus ir sustingimą – ją kankina sustingusio žmogaus sindromas. Legendinė žvaigždė prisipažino, kad daugelį metų šią ligą nuo gerbėjų slėpė, taip norėdama pati pabėgti nuo skaudžios diagnozės. Taip pat moteris prabilo apie priklausomybę vaistams, skelbia portalas „The Sun“.

Celine Dion
Celine Dion / Scanpix nuotr.

C. Dion – naujo dokumentinio filmo „Aš esu: Celine Dion“ (orig. „I am: Celine Dion“) apie jos karjerą ir gyvenimą žvaigždė. Interviu žinoma moteris sakė, kad tuomet, kai buvo filmuojama dokumentika, jai dingo balsas, tad ji nusprendė didinti gydytojų skirtą valiumo dozę – siekė, kad balsas atsirastų.

„Nenoriu, kad skambėtų dramatiškai, bet perdozavusi galėjau mirti. Vartojau vaistus, nes man reikėjo vaikščioti. Reikėjo, kad galėčiau nuryti, dainuoti. Man reikėjo vaistų, kad galėčiau funkcionuoti. Dar viena tabletė, dar dvi tabletės, dar penkios tabletės, per daug tablečių. Spektaklis įgavo pagreitį“, – teigė C. Dion.

Blogėjant dainininkės sveikatos būklei, ji buvo priversta atšaukti vis daugiau koncertų. Prieš viešai atskleisdama savo diagnozę, ji ilgą laiką ieškojo pasiteisinimų, kodėl slėpti baisią ligą nuo pasaulio būtų pravartu.

C. Dion atskleidė, kad diagnozę – nepagydomą sustingusio žmogaus sindromą – slėpė net tada, kai scenoje ją kankino balso spazmai.

„Kai turėjau atšaukti pasirodymus, turėjome paaiškinti publikai, kodėl tai padarėme. Nebegalėjau meluoti ir nebeturėjau kur dėtis.  Kartais koncertuose nukreipdavau mikrofoną į žiūrovus ir liepdavau jiems dainuoti“, – skaudžią patirtį prisiminė žvaigždė.

Muzikos legenda pripažįsta, kad per jos karjerą buvo momentų, kuomet ji gerbėjus koncerto metu apgaudinėdavo baksnodama į mikrofoną, tarsi jo kaltė, kad nesigirdi garso. Iš tiesų tokiais momentais Celine išgyvendavo ligos priepuolius, dėl jų dingdavo balsas.

„Vieną rytą prieš 17 metų atsibudau, pavalgiau pusryčius, o po jų man ėmė spazmuoti balsas ir tai mane išgąsdino“, – 2021 m. filmuotoje medžiagoje dalijosi C. Dion.

Taip pat moteris prisipažino, kad visai nesenai pasiekė tokią ribą, kai negalėjo net vaikščioti – ji dažnai prarasdavo pusiausvyrą, skaudėdavo visą kūną.

Dokumentinio filmo kūrėjai į jį įtraukė ir ypač skaudų epizodą.

Ilgoje ir nepagydomo sustingusio žmogaus sindromo rimtį parodančioje scenoje rodoma priepuolio ištikta, iš skausmo dejuojanti dainininkė.

Laimei, šalia esantys medikai jai padėjo atsigauti, tačiau žiūrovams ir dokumentikos kūrėjams šis epizodas atvirai pademonstravo skausmą, kurį išgyvena sustingusio žmogaus sindromu sergantys žmonės.

Remiantis statistika, tokį sveikatos sutrikimą turi tik vienas žmogus iš milijono.

„Kiekvieną kartą, kai nutinka kas nors panašaus, jaučiuosi labai nepatogiai. Baisu savęs nekontroliuoti“, – skausmu su filmo žiūrovais dalijosi C. Dion.

Vis dėlto įrašo pabaigoje ji tvirtina darysianti viską, kad galėtų toliau gyventi normalų gyvenimą. Moteris teigia, kad visada randa „planą B ir C“.

„Jei negaliu bėgti, eisiu pėsčiomis. Jei negaliu eiti, šliaužiu. Bet aš nesustosiu“, – tvirtai teigia ligą įveikti nusiteikusi muzikos legenda.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų