Pereiti į pagrindinį turinį

I. Budrienės atostogos: nuo Majamio iki Meksikos salų

2017-03-07 13:58 diena.lt inf.

Dviejų savaičių kruizas įspūdingu laineriu prie JAV ir Meksikos krantų Ingai ir Dariui Budriams praskriejo greitai, it pasiplaukiojimas motorinėmis valtimis netoli Majamio.

Jau šeštą kartą kruiziniu laivu plaukusi verslininkė su savo vyru ir bičiulių kompanija šįkart kelionėje paminėjo draugės Kristinos vyro 40-ies metų jubiliejų.

Daugiau ryškių spalvų paliko apsilankymas JAV kurortuose – garsiajame Majamyje ir daugiau nei 20 tūkst. gyventojų turinčiame stilingajame Neiplse, taip pat Meksikos salose – Kosumelyje bei Mujeres.

"Buvo įdomu aplankyti iki to laiko tik per televizorių regėtą Majamį, – neslėpė pirmą kartą JAV apsilankiusi Inga. – Spalvingas, kontrastingas, bet patiko. Ryšku, daug dangoraižių, daug lotynų amerikiečių, žmonės šypsosi, šviečia saulė, brangu."

Tiesa, lietuviai atkreipė dėmesį, kad ten – itin daug storulių. Į mėsainius be perstojimo kertančius amerikiečius jie atkreipė dėmesį jau apie 4 tūkst. 500 keleivių plukdžiusiame laineryje. Tačiau, pasak atostogautojų, amerikiečiai daug šypsojosi ir buvo paslaugūs.

Aplankė ir aligatorius

"Įlipome į autobusą ir tik tada sužinojome, jog viduje bilietai nepardavinėjami. Vairuotojas pinigų neėmė, bet neišsodino. Tiesa, viena putni juodaodė pažadėjo jam, kad mes nusipirksime bilietus. Ir lydėjo beveik pusę kilometro iki prekybos centro, kur parduodami bilietai, – šypsojosi Inga. – O mes, tarsi ančiukai, krypavome paskui ją."

Atvykus į Majamį, privaloma aplankyti netoliese tyvuliuojantį Evergleidso nacionalinį parką – drėgnąją pelkių zoną, kuri dar vadinama Žolės upe. Žole apžėlusi upė, pusiau žemė, pusiau vanduo vilioja ne tik gamtos mylėtojus: maždaug 160 km ilgio ir 97 km pločio iš Okečobio ežero ištekančioje upėje galima pamatyti garsiuosius Misisipės aligatorius. Ten 80 dantų turinčių ir didžiule sukandimo jėga garsėjančių aligatorių priskaičiuojama daugiau nei 200 tūkst.

Parke, be jau minėtų klastingųjų aligatorių, veisiasi tūkstančiai kitų gyvūnų.

"Dar viena įdomi atrakcija – Darius plaukiojo lamantinu – sirenų būrio žinduoliu, kuris panašus į paršiuką", – apie 1,5 tonos svorio bei 1,2-1,4 metro ilgio vandens žinduolį kalbėjo I. Budrienė.

Sužavėjo meksikiečiai

Šiek tiek prisibijojusi lamantinų, Inga nebijojo iguanų ir prasitaria įsimylėjusi jaukų, savotiškai Nidą primenantį stilingą bei tvarkingą kurortą Neiplsą.

Meksikoje – Jukatano pusiasalyje – nuostabiais vaizdais, pakrantėmis ir majų piramidėmis sužavėjo Kosumelio ir Mujeres salos. Kosumelyje nuo seno gyveno majai. Čia klestėjo Iščelos kultas. 1518 m. Kosumelį pasiekė ispanų konkistadoras Chuanas de Grichalva, o kitais metais – Ernanas Kortesas. Deja, kolonizatoriai sugriovė majų šventyklas, o raupų epidemija sunaikino majų populiaciją. Yra išlikę majų miesto San Chervasijo griuvėsiai.

"Meksikiečiai linksmi, maži, vienodo veido žmogeliukai, o dainos čia liejasi iki vėlyvo vakaro", – įspūdžius pasakojo Inga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų