Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune griaudės "Bike Show Millennium"

2010-06-04 11:37
Kaune griaudės "Bike Show Millennium"
Kaune griaudės "Bike Show Millennium" / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Keliais šimtais tūkstančių įkainoti motociklai, išpuoselėti antikvariniai automobiliai ir sportinis azartas – visa tai jau kitą savaitgalį tradiciniame tarptautiniame renginyje "Bike Show Millenium 2010, Lithuania".

Naktinė pažintis su miestu

Šventės išvakarėse miestiečiai ir Kauno svečiai laukiami pirmą kartą šalyje vyksiančiose motociklų orientacinėse varžybose "Intro Bike Show Millennium – night rally". "Jų tikslas – supažindinti dalyvius su miestu ir jo istorija", – kalbėjo "Bike Show Millenium" idėjos autorius, siela ir organizatorius Julius Urbaitis.

Dalyvauti varžybose galės visi norintieji – nesvarbu, ar prie "čioperio", ar "britvos" vairo jie sėdėtų. Svarbiausia, kad komandoje būtų du dalyviai su skaitmeniniu fotoaparatu. "Motociklu leidžiama vežti vieną keleivį", – šyptelėjo J.Urbaitis, leidęs suprasti, kad keliems susirinkusiems žiopliams gali pasisekti varžybas stebėti įsitaisius ant užpakalinės motociklo sėdynės.

Jau kitą dieną Kauną ir jo gyventojus sveikins vienuoliktus metus organizuojamas grandiozinis renginys "Bike Show Millennium 2010, Lithuania".

"Visiems adrenalino fanatikams – "Mirtininkų show – Apokalipsės kariai", – intrigavo J.Urbaitis. – Dėl šio pavadinimo sunerimo miesto valdžios vyrai. Patikinau juos, kad automobiliais važinėja kur kas daugiau "donorų".

Likus pusvalandžiui iki vidudienio, iš Kauno pilies aikštelės S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo link pajudės kilometrinė motociklų kolona. "Veiverių gatve eismas bus viena puse. Galimos spūstys. Visi, kurie galite, į renginį atvykite šiek tiek anksčiau", – apie galimus nepatogumus įspėjo organizatorius. – Kolonoje važiuokite griežtai po du, būkite su šalmais ir laikykitės saugaus atstumo."

Dalyvaus šimtai svečių

Pirmasis renginys, prikaustysiantis susirinkusiųjų dėmesį, – "Lietuvos supermoto čempionato trečiasis etapas ir Baltijos šalių supermoto komandinės taurės pirmasis etapas". Per varžybas susikaus geriausi iš geriausių Baltijos šalių sportininkai.

Lietuvai čia atstovaus buvęs Baltijos šalių čempionas Aurelijus Tamonis ir prizininkas Ruslanas Bykovas. Šios varžybos, pasak organizatorių – unikalios. Svarbūs bus ne tik individualūs, bet ir komandiniai rezultatai. "Garantuota stipri priešininkų tarpusavio kova, triguba motyvacija pasiekti finišą ir pelnyti kuo daugiau taškų savo komandai", – pagrindinius sportininkų siekius vardino J.Urbaitis.

Netrukus po šio reginio – motorolerių akrobatinio važiavimo čempionatas, ekstremalios motociklų šou varžybos "Enduro Lithuania – Rodeo Intro", Baltijos šalių endurokroso ir Lietuvos enduro čempionatai. Svarbiausias renginyje – pirmasis Baltijos šalių akrobatinio važiavimo čempionatas, kuris šį kartą vyks pagal Europos varžybų reikalavimus. Čia, pasak J.Urbaičio netrūks greičio, emocijų ir, žinoma, padangų kvapo. Pragarišką trasą išbandys geriausi Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Lenkijos ir kitų šalių kaskadininkai.

Ar žinote, kas yra šonaslydis? Kiek laiko šonaslydininkams tarnauja vienas padangų komplektas? "Maždaug septynias minutes. Paskaičiuokime: pigiausių padangų komplektas kainuoja 500 litų. Vadinasi, tiek sportininkui kainuoja minėtos septynios minutės", – prasitarė renginio siela.

Pasimėgavę automobilių šonaslydžio asų atliekamais triukais, miestiečiai bus kviečiami žvilgtelėti į dviračius valdančių sportininkų galimybes. Tuo pat metu šventės dalyvius vilios pirmasis Lietuvos sumo čempionatas – precedento neturintis gilių tradicijų sporto renginys. Čempionatas vyks pagal patvirtintas sumo imtynių taisykles. Įskaitoje dalyvaus profesionalūs Lietuvos trijų svorio kategorijų sportininkai. Kiek vėliau – įspūdingas mini krautuvo "Bobcat" pasirodymas.

Fejerverkai ir dainos

Pirmąją šventės dieną žiūrovų laukia ne tik kraują kaitinantys sportininkų pasirodymai. Renginyje veiks motociklų plovykla. Dvirates priemones ir sportininkų prakaitą vandeniu nuplaus ilgakojės, ilgakasės gražuolės. Po teritoriją kursuos "šonaslydžio taksi". "Kas tai? Žiūrovai galės įsitaisyti šalia sportininkų ir išbandyti, kaip jaučiasi slystančiomis mašinomis manevruojantys sportininkai", – intrigavo J.Urbaitis.

Tai dar ne viskas. Kauniečių laukia šuoliai su guma, pramogos vaikams, siurprizai ir, žinoma, – koncertas. Scenoje pasirodys Povilas Meškėla ir "Rojaus tūzai", "Rebelheart", svečiai iš užsienio. Klubinės muzikos mylėtojams bus paruošta atskira erdvė. Čia melomanus linksmins Rimas Šapauskas ir Lauris Lee.

Naktinį dangų tradiciškai nušvies šventiniai fejerverkai. Laikrodžiui mušant dvylika, susirinkusieji užtrauks šventės himną. Organizatorių skaičiavimais, šventėje dalyvaus daugiau nei 300 Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos ir kitų šalių sportininkų – pripažintų savo sporto šakos laureatų pasirodymų.

"Kiek tikimės sulaukti žiūrovų? Viskas priklauso nuo oro. Dažniausiai į mūsų šventę susirenka dešimtys tūkstančių", – skaičiavo J.Urbaitis.

Per renginį aerodromo teritorijoje stovės palapinės, po kuriomis gurkšnoti alų ir skanauti įvairių patiekalų galės maždaug 3 tūkst. žiūrovų. "Paruoštos vietos neįgaliesiems. Šventėje laukiame visų – mažų, didelių, žmonių su polėkiu ir konservatyvių pažiūrų", – kvietė J.Urbaitis.

Veiks mini dirbtuvės

Sekmadienį – "Auto Show Millennium 2010, Lithuania". Visoje Laisvės alėjoje bus demonstruojami antikvariniai, egzotiški, sportiniai, prabangūs automobiliai ir motociklai.

"Technikos ir meno stebuklai į didžiausią pėsčiųjų gatvę atkeliaus iš privačių kolekcijų", – džiaugėsi J.Urbaitis. Praeiviai pamatys seniausią Lietuvoje autobusą ir troleibusą. Šalia jų puikuosis naujausių modelių automobiliai, motociklai ir dviračiai.

Tądien miestiečiai akies kampeliu galės žvilgtelėti ir į mini dirbtuves, kuriose vyks įvairūs automobilių restauracijos darbai. Nuo Vytauto Didžiojo paminklo iki Nemuno salos vyks gražiausių Lietuvos karietų, kinkinių ir sportinių žirgų paradas. Pačioje saloje – konkūras "Millennium" taurei laimėti. "19val. visi išsiskirstysime. Vieni – ant motociklų, kiti – į lėktuvus ir automobilius", – šyptelėjo J.Urbaitis, pridūręs, kad renginyje dalyvaus ne vienas žymus politikas ir oligarchas iš kaimyninių šalių.


KAS: "Bike Show Millenium 2010, Lithuania" ir "Auto Show Millennium 2010, Lithuania".

KUR: S.Dariaus ir S.Girėno aerodrome (Veiverių g. 132), Laisvės alėjoje, Nemuno saloje.

KADA: birželio 11–13 d.

Daugiau informacijos www.bikeshow.lt,

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų