Kas geriausiai sušildys žvarbų vakarą? "Kvapni kava ir įdomi knyga", – nė nesvarstydama sako centrinio Vilniaus knygyno vadovė Edita Pivoriūnienė.
Nuo šiol užsukę į Gedimino prospekto širdyje atidarytą kavos restoraną "Double Coffee" galėsite aplankyti ir atsinaujinusį knygyną, kuriame lauks knygų skaitymai ir pasakojimai apie knygas. Ilgi ir tamsūs vakarai nuo šiol bus jaukesni ir aromatingesni.
Kavos malonumais paprasta džiaugtis ir namie:
Turkiška kava
Vienam gėrimo puodeliui reikia arbatinio šaukštelio smulkiai maltos kavos ir cukraus pagal skonį. Su cukrumi sumaišyta kava inde užpilama šaltu vandeniu ir palaikoma kelias minutes. Paskui ant silpnos ugnies užvirinama. Indas nuimamas nuo viryklės. Netrukus vėl užvirinama. Taip kartojama tris kartus, tuomet ragaujama.
Kapučinas
Kapučino kavą sudaro 1/3 espreso, padaryto iš vidutiniškai paskrudintos kavos, ir 2/3 plakto pieno.
Pienas turi būti supilamas į indelį ir plakamas, iki virs standžiomis putomis. Į puodelį supilama kava. Pienas dar kartą gerai išmaišomas inde, kad susidarytų tolygus kremas, ir užpilamas ant pagaminto espreso.
Pieniška kava su šokoladu – moka
Šį kavos gėrimą sudaro 1/5 dalis karšto šokolado, 2/5 dalys espreso, padaryto iš vidutiniškai paskrudintos kavos, ir 2/5 dalys plakto pieno. Į puodelį sluoksniais pilami šokoladas, plaktas pienas ir espresas.
Naujausi komentarai