Pereiti į pagrindinį turinį

L. Čeprackas: jei ne tatuiruotė, mane būtų išmetę iš virtuvės

2015-09-09 10:01
DMN inf.

Jau visai netrukus – šį šeštadienį 17 val. LNK eteryje – naujojo šou „Lietuvos superšefas” startas. Šou šeimininkas, vienas talentingiausių Lietuvos kulinarų Liutauras Čeprackas prieš premjerą pasidavė vis populiarėjančiai madai – savo kūną papuošė įspūdinga tatuiruote.

„Kadangi visi mano virtuvėje tatuiruoti, tai privertė pasidaryti ir mane. Pasakė – arba ir tu vieną turėsi, arba lauk iš virtuvės!” – juokavo L. Čeprackas, įtikinėdamas, kad tai ir buvo pagrindinė priežastis, paskatinusi jį žengti šį žingsnį. Dabar kairiąją šefo blauzdą puošia įspūdingas raudonos spalvos karpis-drakonas (koi dragon).

„Piešinio prasmės aš tikrai neminėsiu, tai yra per daug asmeniška“, – paklaustas, ką simbolizuoja toks piešinys, atsakė L. Čeprackas. Vis dėlto pasidomėjus japonų simbolika galima nesunkiai atrasti legendą, kuri pasakoja apie karpį, sugebėjusį peršokti didžiulį krioklį – tada jis ir virto drakonu, o šiandien simbolizuoja tobulėjimą, kilimą aukštyn, sunkumų įveikimą. Tiesa, aistringą meilę – taip pat.

Ar tai reiškia, kad pastaruoju metu L. Čepracko gyvenime buvo svarbių pokyčių, apie kuriuos jis nenori kalbėti? „Visas gyvenimas ir yra nesibaigiantys iššūkiai, kuriuos reikia nugalėti. Čia ir prireikia vyriškumo, galios, kurią reiškia šis karpis-drakonas“, – nenoriai aiškino šefas. Tatuiruotėje dominuoja raudona spalva, kuri, pasak japonų tradicijos, tik sustiprina drakono simbolio prasmę.

„Taip, raudona išties dominuoja“, – šypteli laidos „Lietuvos superšefas“ vedėjas.  „Galiu pridurti, kad raudonas pigmentas laikomas pačiu pavojingiausiu, ir manoma, kad tie, kurių tatuiruotėse yra daug raudonos spalvos, turi turėti nemažai drąsos“, – pridūrė jis.

Sakoma, kad pasidarius pirmą tatuiruotę, sustoti tampa ypač sunku. Tam pritaria ir L. Čeprackas: „Žinoma, kad jų bus ir daugiau. Kai kurios tatuiruotės bus baisiai asmeniškos, tikriausiai jų niekada ir neparodysiu. Tačiau jos tikrai nebus intymiose vietose“, – šypteli kulinaras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų