Pereiti į pagrindinį turinį

L. Lučiūnas: „Eurovizija“ panaši į krepšinį

L. Lučiūnas
L. Lučiūnas / A. Ufarto/ BFL nuotr.

Šiais metais didžiulio dėmesio sulaukusią nacionalinę „Eurovizijos“ atranką žiūrovai ne tik stebi, bet ir komentuoja, reiškia nuomones – lygiai taip pat, kaip ir apie krepšinį. Ir vis tik ryškaus lyderio atrankoje nėra, tad finale virs įnirtinga kova. Taip mano „Eurovizijos“ lietuviškosios atrankos prodiuseris Lauras Lučiūnas.

„Iš dvidešimt aštuonių atlikėjų liko dešimt. Šį šeštadienį kris du, vėliau – dar du, ir finale kausis tik šeši dalyviai. Dabar jau sunku pasakyti, kas yra aiškūs lyderiai. Visi atlikėjai stengiasi,  kiekvienas jų numeris – vis kitoks, šį šeštadienį žiūrovai tai pamatys. Kai kurie atlikėjai gamino specialias dekoracijas, tad vaizdas bus įspūdingas“, – sako prodiuseris.

L. Lučiūno manymu, žiūrovai, palaikantys savo atlikėjus, turėtų mobilizuotis. „Atrankos dalyviai, kurie iš pradžių nebuvo panašūs į lyderius – pvz., Catrinah ar Valdas Lacko – sėkmingai keliauja į kitus etapus. Taip pat šiai atlikėjų kategorijai priskirčiau ir Mildą Martinkėnaitę, kuri atrankoje dalyvauja su kantri stiliaus daina. Kas galėjo pagalvoti, kad lietuviai taip balsuos už tokio tipo dainą“, – savo nuomone LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ dalijosi prodiuseris.

Jo teigimu, prieš keletą metų „Eurovizijos“ žiūrovų dėmesys buvo kiek sumažėjęs. O šiais metais pastebimas didesnis susidomėjimas konkursu ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

„Lietuvoje šeštadieniais transliuojamos „Eurovizijos“ atrankos yra pačios populiariausios iš visų tą dieną rodomų laidų. Be to, pagal žiūrovų skaičių tai yra geriausiai startavusi LRT TELEVIZIJOS laida per pastaruosius penkerius metus. Žinoma, žiūrovai ne tik stebi dalyvių pasirodymus, bet ir juos komentuoja, reiškia nuomones, panašiai, kaip ir apie krepšinį“, – teigė L. Lučiūnas.

Prodiuserio manymu, šalies atstovo pasirodymui didžiojoje „Eurovizijoje“ įtakos turi ir šalies finansinės galimybės. Praėjusių metų konkurso nugalėtojo Manso Zelmerlowo pasirodyme matytas pieštas žmogeliukas kainavo apie penkiasdešimt tūkst. eurų., tad klausimas, ar daug atlikėjų gali sau tai leisti.

„Bet kokiu atveju „Euroviziją“ visuomet laimi geriausia daina, tad peržiūrėjus visus finalininkų pasirodymus, paprastai būna aišku, kas gali laimėti. O lietuviškoje atrankoje šiemet yra šešetas lygiaverčių dainų, tad virs įnirtinga kova“, – įsitikinęs L. Lučiūnas.

Visą interviu stebėkite vaizdo reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų