Pereiti į pagrindinį turinį

Lėšų ras tik svarbiausiems renginiams

2008-12-24 09:00
Lėšų ras tik svarbiausiems renginiams
Lėšų ras tik svarbiausiems renginiams / Kauno valstybinio lėlių teatro archyvo nuotr. Atidėjo: mažųjų kauniečių ypač pamėgtas pavasariais rengtas festivalis "Šypsos lėlės ir vaikai" vyks tik 2011-aisiais.

Kad ir kokie sunkūs bus ateinantys finansiniai metai, savivaldybės biudžete turės atsirasti lėšų teatrui, kinui, fotografijai, moderniam šokiui – 14 svarbiausių miesto kultūros renginių.

Miesto taryba pirmą kartą patvirtino pagrindinių Kauno kultūros renginių sąrašą trejiems metams į priekį – 2009–2011 m. Jį sudaro 16 tradicinių kultūros renginių (du iš patvirtintųjų sąraše kitais metais nevyks).

"Sąrašą sudarėme atsižvelgdami į pastaruosius ketvertą metų kultūros projektus vertinusių ekspertų siūlymus. Anksčiau svarbiausi reprezentaciniai miesto kultūros renginiai kiekvienais metais, rengiant savivaldybės biudžeto projektą, būdavo išskiriami atskira grafa. Atsižvelgėme į ekspertų siūlymus, kad toks sąrašas būtų patvirtintas kelerių metų laikotarpiui. Trejiems metams Respublikos mastu svarbiausių kultūros renginių sąrašą tvirtina ir Kultūros ministerija", – tokio sąrašo reikalingumą paaiškino savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Sigitas Šliažas.

Patvirtintame sąraše finansai neminimi – kiek konkrečiam renginiui skirti miesto lėšų, bus sprendžiama kasmet, tvirtinant savivaldybės biudžetą.

Anot valdininko, toks sąrašas leis renginių organizatoriams aiškiai žinoti, kad per artimiausią trejų metų laikotarpį bent dalį lėšų, reikalingų jų organizuojamiems renginiams, jie gaus iš miesto biudžeto. Tai leis pritraukti kitų finansavimo šaltinių lėšų.

Daugelis įtrauktų į sąrašą renginių yra tarptautiniai, turintys ilgametes tradicijas, garsinantys Kauno vardą užsienyje.

Iš sudaryto sąrašo matyti, kad iki šiol aštuoniolika metų pavasarį vykdavęs populiarus tarptautinis lėlių teatrų festivalis "Šypsos lėlės ir vaikai" vyks tik 2011-aisiais.

Kauno valstybinio lėlių teatro direktorius Sigitas Klibavičius įsitikinęs – kitais metais, kai vyks programų "Lietuvos vardo 1000-metis" ir "Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009" renginiai, kultūros renginių konkurencija bus labai didelė: "Tokiu metu, prisidėjus dar ir ekonominei krizei, būtų labai sudėtinga rasti lėšų dideliam tarptautiniam renginiui. Juk savivaldybė skiria tik dalį renginiui reikiamų lėšų."

Į festivalio organizavimą paprastai įsitraukdavo visas teatro kolektyvas. "Pervargome, norime šiek tiek atsipūsti", – dar vieną kelerių metų festivalio pertraukos priežastį įvardijo direktorius. Ir prisipažino, kad didžiausią stresą organizuojant tokius renginius kelia nuolatinis neaiškumas, ar planuojamam renginiui bus skirta pakankamai lėšų.


2009 m. vyks šie pagrindiniai Kauno miesto kultūros renginiai:

Festivalis "Lietuvos teatrų pavasaris",

Kauno meno bienalė "Textile",

Pažaislio muzikos festivalis,

Tarptautinė šventė "Hansa Kaunas",

Tarptautinis džiazo festivalis ,,Kaunas Jazz",


Tarptautinis festivalis "Operetė Kauno pilyje",

Tarptautinis fotografijos festivalis "Kauno fotografijos dienos",

Tarptautinis Kauno kino festivalis,

Tarptautinis modernaus ir tradicinio folkloro festivalis "Suklegos",

Tarptautinis modernaus šokio festivalis,

Tarptautinis poezijos festivalis "Poezijos pavasaris",

Tarptautinis sakralinės muzikos festivalis ir chorų konkursas "Cantate Domino",

Tarptautinis sportinių šokių konkursas ,,Gintarinė pora",

Tarptautinis šiuolaikinės muzikos festivalis "Iš arti".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų