Pereiti į pagrindinį turinį

Nauja LRT Kultūros laida kvies diskutuoti „nepatogiomis“ temomis

Šį trečiadienį LRT Kultūros eteryje bus rodoma pirmoji Jolantos Kryževičienės ir Ramintos Jonykaitės rengiama laida „Nes man tai rūpi“. Anot laidos rengėjų, ten bus analizuojamos nepatogios temos, kurias gvildenti mėgins labai skirtingi žmonės.

Shutterstock nuotr.

„Laidoje analizuojamos nepatogios temos – juk jeigu mums rūpi, dažniausiai tai yra kokia nors problema. Šioje laidoje norisi paliesti temas, kurios rūpi žmonėms, bet nėra tokios populiarios žiniasklaidoje. Labai daug kalbame apie politiką, ekonomiką, mūsų pergales sporte. Kai mes gyvename kiekvieną dieną, yra visai kiti rūpesčiai.

Kartais į laidą ateina akademinės bendruomenės žmonės ir pasisako, kad ta tema kalba pirmą kartą. Nors problema – didžiulė ir rūpinti ne tik tai bendruomenei, bet ir studentams, jų tėvams ir visiems mums, galvojantiems apie Lietuvos ateitį. Tokių temų yra labai daug“, – apie laidos idėją pasakoja J. Kryževičienė. 

Anot kitos laidos kūrėjos R. Jonykaitės, dar viena laidos misija – sukviesti pokalbio tuos žmones, kurie paprastai vieni kitų neišgirsta.

„Norėtume sukviesti tuos žmones, kurie paprastai nesikalba arba nesusitinka, negirdi vieni kitų, nenori kalbėtis. Ta užduotis, kaip pamatėme iš pirmųjų laidų, nėra tokia lengva“, –  teigia R. Jonykaitė.

Visas pokalbis – vaizdo įraše.

Laida „Nes man tai rūpi“ –  trečiadieniais 20:15 per LRT Kultūrą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų