Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmame „Auksinio balso“ filmavime – prisistatymo vakaras

2014-09-09 21:01
LRT
LRT nuotr.

„Pats populiariausias ir pats geriausias, ne šių, o visų laikų projektas“, – antradienio vakarą pirmame „Auksinio balso“ filmavime projektą pristatė jo vedėjas G. Savickas. Prie vedėjų vairo stos ir kitas žinomas aktorius A. Sakalauskas.

Paaiškėjo, jog projekte dalyvaus ir auksinius savo balsus išbandys Jurga Šeduikytė, Daiva Starinskaitė, Kristina Jatautaitė, Monika Liu, Aistė Lasytė, Deividas Norvilas (Deivis), Edgaras Lubys, Egidijus Sipavičius, Antanas Zakarauskas ir Povilas Meškėla.

Projekto dalyvius vertins muzikologė Zita Kelmickaitė, operos solistė Nomeda Kazlaus, smuikininkas Zbignevas Levickis ir dirigentas Vytautas Lukočius.

Pirmieji pasirodymai nenuvylė, tačiau sulaukta ir pastabų

Pirmą „Auksinio balso“ filmavimą pradėjo D. Norvilas. Pasirodymui jis pasirinko itališką kūrinį. Z. Kelmickaitei atlikėjas pasirodė pavargęs, tačiau ji pripažino mažo balo rašyti negalinti. Operos solistė turėjo daugiau pastabų ir nutarė D. Norvilą įvertinti kiek mažesniu balu.

„Jūsų pasirodymas mane pradžiugino  ir pralinksmino“, – komisijos kolegėms paprieštaravo Z. Levickis.

Dirigentas V. Lukočius dainininkui negailėjo komplimentų bei aukščiausio įvertinimo.

Antras į sceną lipo roko muzikos atstovas P. Meškėla. Prisistatymo vakarui jis pasirinko „Bon Jovi“ dainą „It's my life“.

„Labai gera vizitinė kortelė“, – tvirtino N. Kazlaus. Z. Kelmickaitė ir Z. Levickis pasirodymą įvertino komplimentais ir aukštais balais.

„Džiaugiuosi, kad atėjo rokeris, ir mes išgirsime jo burzgiantį motociklą“, – kalbėjo V. Lukočius.

Ne mažesnę scenos patirtį turi ir kitas dalyvis – E. Sipavičius. Jis atliko kūrinį „Pėdsakai.

„Amžinai jaunas, tikras, antikvarinis dainininkas“, – atlikėją gyrė Z. Kelmickaitė. Pasak jos, E. Sipavičius niekada nesensta.

Z. Levickis pasidžiaugė, kad daininkas sutiko dalyvauti projekte. „Aš pats pasisiūliau“, – su šypsena atsakė G. Sipavičius. Visi komisijos nariai pasirodymą vienbalsiai įvertino aukščiausiu balu.

Elektroninės šokių muzikos atstovė Monika Liu prisistatė su savo kūrybos daina „Ne vakar“. V. Lukočius teigė, jog pasirodymas turėjo labai stiprią energetiką.

„Fantastiškas kūrinys, labai gera kompozicija, gražios žemos natos“, – pagyrimus berte berė N. Kazlaus.

Z. Kelmickaitei pasirodymas taip pat labai patiko.

„Taip smagu, kad sudominote mane savo pasirodymu“, – kalbėjo Z. Levickis.

D. Starinskaitė atliko daina „Run boy“. „Jūs labai originali. Dar negirdėjau, kad kas taip dainuotų“, – sakė Z. Levickis.

Z. Kelmickaitė teigė, kad atlikėja niekada nepataikauja publikai. „Tai dainininkė, kuri visada kiek neprognozuojama, bet visada įdomi“, – mano komisijos narė.

Operos solistei N. Kazlaus atlikėja pasirodė pavargusi, ir pagyrų iš jos D. Starinskaitė nesulaukė. V. Lukočius pasirodymui priekaištų neturėjo.

Australijos scenose koncertavęs operos dainininkas A. Zakarauskas pasirinko ištrauką iš „Rigoleto“. Muzikologė Z. Kelmickaitė pasigedo solisto drąsos.

Z. Levickis tvirtino, kad A. Zakarauskas jį sužavėjo. „Jūsų balsas man labai neįprastas ir originalus“, – sakė smuikininkas.

Operos solistė savo kolegai turėjo pastabų. „Prašau atsiskleisti. Būkite gėle šiame konkurse“, – ragino N. Kazlaus.

Kūrinį „Tarp žemės ir dangaus“ projekto scenoje pristatė E. Lubys. „Keliaujame prie Zitos. Aš ją vadinu keliamąja reitingų jėga“, – šmaikštavo projekto vedėjas G. Savickas.

„Man tai žmogus mįslė“, – apie dalyvį kalbėjo Z. Kelmickaitė. Ji teigė labai laukianti, kai E. Lubiui teks dainuoti operą.

„Jūsų tembras labai gražus, gintarinis“, – komplimentų negailėjo N. Kazlaus. Prie jų prisidėjo ir Z. Levickis bei V. Lukočius.

Grupės „Liūdni slibinai“ solistė A. Lasytė atliko dainą „Lucky devil“. Pasirodymą atlikėja baigė šokiu. „Sukūrėte visai kitokį įvaizdį. Kokia žavi raudonplaukė“, – gyrė Z. Kelmickaitė.

„Man labai patiko jūsų rafinuota jėga, kuri sklido ir skleidėsi viso pasirodymo metu“, – tikino N. Kazlaus. Z. Levickis teigė išgirdęs auksinį balsą.

Į „Auksinio balso“ seną K. Jatautaitė lipo su kūriniu „Black coffee“. „Labai skoningai ir tikrai sėkmingai padainavote“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė. Jai pritarė ir kiti komisijos nariai bei skyrė aukščiausius įvertinimus.

Dešimtoji projekto dalyvė – J. Šeduikytė. Ji atliko visiems labai gerai žinomą savo kūrinį „Nebijok“. Šį kartą atlikėja dainą pateikė visai kitaip.

„Esu sužavėtas, bijojau net pamiršti pažiūrėti į natas“, – sakė dirigentas V. Lukočius.

„Ji labai talentinga, visai nestandartinė, tikras Lietuviškas perlas“, –  komplimentų negailėjo Z. Kelmickaitė. Pasak muzikologės, J. Šeduikytės muzika subtili, o pasaulis prasmingas.

Prie pagyrų prisidėjo ir N. Kazlaus bei Z. Levickis.

LRT televizijos pasididžiavimas, didžiausias Lietuvoje tikro garso koncertas „Auksinis balsas“ naujajame LRT sezone jau netrukus grįžta į eterį. Dešimt žinomų Lietuvos atlikėjų kiekvieną savaitę laikys muzikinį egzaminą, o juos vertins ne tik kompetentinga komisija, bet ir gyvą muziką mėgstantys televizijos žiūrovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų