Pereiti į pagrindinį turinį

R. E. Mazurevičiūtė: nevesčiau laidos, kur reikėtų apsinuoginti

2016-05-23 15:00

Prieš trejus metus išrinkta "Mis Lietuva" Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė retai žiūri televiziją. Tam ji randa du argumentus – nėra laiko ir daug laidų paviršutiniškos bei lėkštos.

– Labai retai žiūriu televizorių, tačiau vakare po darbų nepraleidžiu informacinių laidų, žinių, – kalbėjo Rūta Elžbieta. – Dažniausiai žiūriu žinias per LRT arba "Info TV" – patinka informacijos pateikimas. Tačiau dažniausiai mano namuose televizorius yra išjungtas.

– Nėra laiko ar noro?

– Laikas – tik vienas iš faktorių. Kitas – labai mažai laidų mane domina, nes dauguma jų – paviršutiniškos. Dažniausiai tose laidose vyrauja vietiniai, dažni veidai, paviršutiniškos "problemos", kurios šimtus kartų aptariamos geltonojoje spaudoje.

– Galite paminėti tas laidas? Jos apie nieko nepasiekusius veikėjus, meilužes, skyrybas, kokia jis ar ji buvo bloga, kas, ką naujo nusipirko?

– Taip, taip... Kas nusikirpo plaukus, kas išsiskyrė, ką padarė neblaivus.

– Norint žinoti, apie ką tos laidos, reikia jas žiūrėti.

– (Juokiasi) Netyčia pataikau, įsijungdama televizorių. Turbūt tai patvirtina, kad jų pernelyg daug.

– Ką atsakytumėte tiems, kas tėkštelės, kad jūs irgi dalyvaujate įvairiose, ne visada solidžiose laidose, projektuose?

– Lėkštose ir paviršutiniškose laidose stengiuosi nedalyvauti, atsisakau kvietimų. O projektai, kuriuose dalyvauju, man atrodo įdomūs. Pavyzdžiui, laida apie kariuomenę, šokių projektas ar projektas "Trys muškietininkai", kuriame buvo atskleidžiami vaidybiniai ir muzikiniai sugebėjimai. Tai leido išbandyti naujas sritis, sužinoti ir išmokti naujų dalykų, suteikė galimybę sutikti įdomių savo profesiją puikiai išmanančių žmonių. Taigi mėgstu tokias laidas, kuriose galiu tobulėti.

– Išdrįstumėte įvardyti laidas, kurių nežiūrite?

– Nenorėčiau įvardyti konkrečiai, nes galbūt įžeisčiau jų kūrėjus. Be to, manau, kad gal neblogai, kai yra įvairovė, iš kurios galima rinktis.

– Kaip paaiškintumėte, kodėl tose primityviose ir paviršutiniškose laidose mielai dalyvauja daug jūsų pažįstamų, žinomų žmonių?

– Kitų gyvenimas sukasi pramogų pasaulyje ir jie iš to uždirba pinigus, gauna finansinę naudą.

– Viskas dėl pinigų?

– Tiesiogiai to neįvardysiu. Kiti turbūt turi savo motyvų. Galbūt dėl žinomumo. Gyvename laisvoje šalyje ir elgiamės taip, kaip mums atrodo teisingiausia.

– Tačiau nors ir retai žiūrite televizorių, be žinių, galite išskirti laidas, kurios vertos jūsų dėmesio ir nėra paviršutiniškos?

– "Valanda su Rūta", "Pinigų karta", "Auksinis protas" – viena iš retų pramoginių informatyvių laidų. Tačiau dažniausiai žiūriu "Discovery" – "Travel", "Nature", "History" kanalus. Sužinau daug įdomių faktų. Arba atsisiunčiu kokį nors filmą. Naujausius žiūriu kino teatre.

– Koks Lietuvos laidų vedėjas sėdi savo kėdėje?

– Hm... Savo šmaikštumu žavi Andrius Rožickas. Tokio kandumo reikia pasimokyti. Pripažįstu, kad scenos vilkas yra Arūnas Valinskas. Ir tarp vyrų paminėsiu vieną moterį – Rūta Mikelkevičiūtę. Ne dėl to, kad ji bendravardė, Rūta – savo darbo žinovė.

– Ko trūksta Lietuvos televizijos kanalams, kad juos dažniau žiūrėtų Rūta Elžbieta?

– Rinka ištirta ir, jei žmonės žiūri "Farus" ar "TV pagalbą", rodo, kokia mūsų visuomenė, kas jai aktualu, įdomu, svarbu ir reikšminga. Todėl tokios laidos ir vyrauja. Kai pasikeis žmonių požiūris, kai jie daugiau domėsis pasauliu, istorija, pasikeis ir laidos.

– Kokioje televizijos laidoje už jokius pinigus nedalyvautumėte?

– Hm... Žinote, gyvename vieną kartą. Laidos gali būti įvairios, gali pasikeisti mano požiūris. Tad kas žino? Posakis "niekada nesakyk niekada" dažnai pasitvirtina, todėl tokios laidos neįvardysiu.

– Nejaugi tai priklausys tik nuo pinigų sumos?

– (Juokiasi) Na, gerai. Niekada nevesčiau laidos, kur reikėtų apsinuoginti, demonstruoti savo kūną ir kur turėčiau elgtis neadekvačiai bei kvailai. Nevesčiau laidos, kurioje nebūtų mano ir tėvų įdiegtos vertybių sistemos, kad ne viskas perkama ir parduodama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų