Pereiti į pagrindinį turinį

Rekordinėje sofoje – kavos muziejus

2009-12-11 12:37
Pradžia: pirmą kartą sofa rekordininkė buvo pristatyta Brėmene, Vokietijoje.
Pradžia: pirmą kartą sofa rekordininkė buvo pristatyta Brėmene, Vokietijoje. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Šiandien puodelį kavos galite išgerti kitaip nei įprasta – vaikštinėdami po įspūdingą kavos muziejų, įrengtą rekordinio dydžio pripučiamoje sofoje.

Iki šiol tik Vokietijoje eksponuota "Jacobs" XXL Sofa, registruota Guinnesso pasaulio rekordų knygoje, savo kelionę po Europą pradeda Vilniuje, mieste, kuris visus metus buvo Europos kultūros sostinė.

Didžiausias pripučiamas baldas pasaulyje – XXL Sofa – yra 22 m ilgio, 8 m aukščio, 8,1 m pločio, 800 kub. m, o žaliosios sofos viduje įrengtas įspūdingas kavos muziejus, kviečiantis į nepakartojamą kelionę po kavos pasaulį ir suteikiantis galimybę pajusti tikrąją kavą visais savo pojūčiais.

Rekordinės sofos ir kavos muziejaus atidarymas – šiandien 10.30 val. Vilniuje, ši rekordininkė sostinėje bus tik tris dienas – gruodžio 11–13 d. – ir taps vienu iš "Kalėdos sostinėje 2009" programos dalių. Kavos muziejų Rotušės aikštėje sostinės gyventojai ir miesto svečiai galės aplankyti nemokamai.

Nuo šeštadienio Rotušės aikštėje veiks Kalėdų miestelis, akrobatai įžiebs šventinę eglę.

Katedros aikštėje šiemet renginių nebus – visa kultūrinė šventės dalis perkeliama prie Rotušės. "Tiesiog šiemet savivaldybė neturėjo lėšų, kurias galėtų skirti šventės kultūrinei daliai, pinigų ji skyrė tik eglutėms papuošti. Viską darome su privačiais rėmėjais, o jų veiklos epicentras yra Rotušės aikštė – ten stovės "Jacobs" kavos muziejus, rekordinė sofa, veiks Kalėdų miestelis, bus kitų pramogų. Katedros aikštėje rengti būtų sunkiau", – aiškino agentūros "Concept events & media" projektų vadovas Renaldas Gražys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų