Pereiti į pagrindinį turinį

S. Stavickis-Stano apie naująjį hitą: P. Gražulis gali įsižeisti

2024-09-20 13:37 diena.lt inf.

Trylika metų gyvuojanti grupė „Čilinam“, lietuviškos muzikos mylėtojams pristato dainą „Lietuviška muzika veža“. Anot atlikėjų, kūrinys „pasmerktas“ tapti superhitu.

LNK stop kadras

Apie kūrybinį procesą plačiau LNK žurnalistams papasakojo dainininkas, grupės „Čilinam“ narys Stanislavas Stavickis-Stano.

– Kodėl manote, kad žmonės taip pamils šią dainą?

– Per keturias dienas turime virš pusės milijono peržiūrų. (Šiuo metu, penktadienį, per savaitę laiko – 74 tūkst.) Akivaizdu, kad lietuviška muzika iš tikrųjų veža, kad Deivydas Zvonkus dar kažką sugeba padaryti šiame gyvenime, nes tai yra jo muzika ir tekstas, o ne tik savo žmonoms, buvusioms ir dabartinėms, kurti dainas.

– Kodėl dainoje ir jos klipe pasirinkote paminėti tam tikrus šalies žinomus atlikėjus?

– Pagrindinis kriterijus buvo toks, kad žmogus būtų legenda. Galvojome, ar įtraukti grupę „Delfinai“ ar „Bavariją“, bet supratome, kad mums iki legendų dar irtis ir irtis.

– Kokius scenos grandus galime išgirsti dainoje?

– Dainuojame apie mūsų dievinamą lietuvišką muziką: nuo Džordanos Butkutės, Egidijaus Dragūno, Andriaus Mamontovo – visa tai, su kuo mes užaugome.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kiti scenos grandai gali įsižeisti, neišgirdę savo vardo. Pavyzdžiui, patys sakote, kad į dainoje minimų superžvaigždžių sąrašą buvote įtraukę ir „Bavariją“, ir „Delfinus“. 

– Gali įsižeisti, bet aš esu pratęs prie konfliktinių situacijų. Manau, kad ir Petras Gražulis gali įsižeisti, kad jo nuostabi kūrybinė grupė, kuri atlieka dainas, nepateko į lietuviškos muzikos istoriją. Nors jie kaip tik, man atrodo, pateko.

– „Čilinam“ grupėje yra keturi nariai, bet šiandieną esate vienas. Tai kur jūsų draugai?

– Va tokia ir grupė. D. Zvonkus išskrido į Ameriką su „Bavarija“. Kažkam po šitiek metų prireikė jų Amerikoje. Tai, ačiū dievui, tris savaites ilsėsiuosi, Katažina irgi, manau, dabar lengviau kvėpuoja. Ramūnas Rudokas filmuojasi, o Marius Jampolskis su Irūna kažkur.

– Stano visada apie viską turi nuomonę. Kaip vertina šią dainą? 

– Pasakysiu atvirai. Kai D. Zvonkus parašė dainą, man atsiuntė, ir čia turėjo būti mano ir D. Zvonkaus daina. Tačiau mūsų balseliai nesuskambėjo, dėl to paprašėme R. Rudoko ir M. Jampolskio, kad padėtų. Manau, kad daina yra išties gera, bet jai reikia atlikėjų, ir tikiuosi, kad būtent šie atlikėjai išgelbės tą dainą.

„Čilinam“ – Lietuviška muzika veža:

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų