Pereiti į pagrindinį turinį

Scenoje – G.Storpirštis ir žalias jaunimas

2010-03-10 14:56
Scenoje – G.Storpirštis ir žalias jaunimas
Scenoje – G.Storpirštis ir žalias jaunimas / Gediminas Bartuška

Patyrusio aktoriaus ir bardo Gedimino Storpirščio dainos bus pateiktos kaip muzikinis desertas – jos turėtų skambėti antrojoje koncerto pusėje. Žinomą atlikėją "apšildys" ganėtinai žalias jaunimėlis.

Septyniolikmetis Juozapas Liaugaudas, prieš porą metų, kaip pats sakosi, visiškai atsitiktinai tapęs respublikinio dainuojamosios poezijos konkurso antros vietos nugalėtoju, vadinamas "Vytauto Kernagio reinkarnacija". Mat jo balso tembras ir dainavimo maniera labai primena šviesaus atminimo maestro. Be to, jaunojo bardo, iš rankų nepaleidžiančio gitaros, repertuare – V.Kernagio ir jo paties dainos.

"Esame dainuojamosios poezijos chuliganai", – taip atstovaujamą muzikos žanrą apibūdina Žilvinas Vingelis, vienas grupės "Akustinis fotelis" narių. Ši grupė dažnai lyginama su "Liūdnais slibinais". Mat instrumentinio-vokalinio ansamblio ketvertukas – Ž.Vingelis (gitara), Agnietė Svidinskaitė (pianinas), Meda Mačytė (būgneliai) ir Eivinas Mineikis (birbynė) – scenoje kuria panašią į "Slibinų" teatralizuotą improvizuotą akustinį šou.

"Ne iki galo įvaldyti instrumentai, silpni vokalai, paviršutiniška mintis, bet nuoširdžios akys", – taip ironiškai save pristato skirtingų Kauno gimnazijų gimnazistai, dainų tekstuose besijuokiantys iš savęs ir savo egzistavimo konteksto.

Savo pasirodymu "Bardų alėjos" scenoje "Akustinis fotelis" sieks "priversti krizės nualintą lietuvį bent trumpam pamiršti vargus dėl mokesčių už šildymą ar banko paskolų; studentą – užmiršti egzaminus, sesiją bei negražų auskarą įsivėrusią merginą; jaunąją Lietuvos žmogaus atžalą – pamiršti, kad neberodo jo mėgstamiausio animacinio filmuko; tą, kuris jaučiasi dainuojamosios poezijos žinovu, – nebūti kritiku ir tiesiog atsipalaiduoti", – skelbia grupės nariai.

Taigi – atsipalaiduokime!


Kas: "Bardų alėjos" koncertas.

Kur: restorane "Miesto sodas" (Laisvės al. 93).

Kada: kovo 10 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų