Pereiti į pagrindinį turinį

„Senamiesčio žiogas“ atsisveikins iki kitų metų

2012-09-03 11:40
„Senamiesčio žiogas“ atsisveikins iki kitų metų
„Senamiesčio žiogas“ atsisveikins iki kitų metų / DMN archyvo nuotr.

Visą vasarą Kauno miesto senamiestyje vykęs dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“ pirmąjį rudens penktadienį atsisveikins su savo ištikimais klausytojais iki kitų metų.

D.Razausko sugrįžimas

Šešerius metus gyvuojančio festivalio scenoje pasirodė dauguma garsiausių Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjų ir jaunųjų talentų, akustinės muzikos meistrų iš užsienio.

Rugsėjo 7-ąją visi geros muzikos mylėtojai kviečiami prisijungti prie gražios vakarojimo po atviru dangumi tradicijos ir atvykti į jau paskutinį šeštojo sezono renginį, kuriame koncertuos Domantas Razauskas su grupe, Vytautas V.Landsbergis, grupė „Kamanių šilelis“ ir ansamblis „Ale Va“.

Dainų autorius ir atlikėjas, kompozitorius ir poetas D.Razauskas į Kauną su savo programa sugrįš po ilgos pertraukos. Atlikėjas atviravo, jog „Senamiesčio žiogui“ ruošiamoje programoje bus daug improvizacijų. Jiems pagelbės geriausias Gruzijos perkusininkas Iraklis Koiava, todėl klausytojai gali tikėtis daug staigmenų.

„Su Kaunu kiekvieną mūsų grupės narį sieja ypatingi ir intymūs ryšiai, tad groti čia visada malonumas ir garbė“, – gražių žodžių kauniečiams negailėjo atlikėjas.

Absurdo poetikos meistras

Su ne viena mūza draugaujantis V.V.Landsbergis pas „Senamiesčio žiogą“ užsuks jau ketvirtą kartą. Filmų ir spektaklių režisierius, knygų autorius dainuojamosios poezijos klausytojams pažįstamas kaip atlikėjas, kuris savo daugiasluoksniais – meditaciniais, filosofiniais ir kartu ironiškais, šypseną keliančiais kūriniais, rodos, įsiskverbia tiesiai į klausytojo sielą.

Koncerte atlikėjas dalysis kūryba, kuri yra tokia atvira, jog ją vienodai jausti sugeba ir vaikas, ir suaugęs. Kaip teigia pats kūrėjas, istorijos gimsta stebint egzistuojančias vaikų charakterių problemas, baimes, kompleksus, jų troškimus ir mėginant šiuos klausimus gvildenti žvėrelių pasakose, retsykiais pridedant truputėlį arkliško humoro, absurdo poetikos, autoironijos.

Jauni, bet ryškūs

Grupė jaukiu pavadinimu „Kamanių šilelis“ – tai du jauni atlikėjai, ieškantys savęs tautų muzikoje, lietuviškame folklore, Šiaurės ir Pietų skambėjime bei žodžio subtilume. Maišydami įvairius stilius jie atėjo kaip dainuojamosios poezijos žanro atlikėjai, nors dažniau buvo apibūdinami kaip eksperimentinės muzikos kūrėjai, grojantys pjūklais, varpais ir vandeniu. Dabar Kamilė Gudmonaitė ir Mantas Zemleckas scenoje tiesiog užkrečia jaunatviška ir džiugia energija, nesistengdami įtilpti į muzikinių žanrų rėmus ir toliau eksperimentuoja.

Paskutinį festivalio koncertą pradės jaunatviška energija ypač užkrečiantis folkloro ansamblis „Ale va“. Grupės nariai domisi tradicine lietuvių kultūra: muzikuoja liaudiškais instrumentais (bandonija, dūdmaišiu, smuikais, būgnais, lumzdeliu, basedla, armonika, skudučiais), dainuoja tradicines lietuvių liaudies dainas, šoka folklorinius šokius, tačiau jų dainose galima išgirsti ir džiazo, bosanovos, regio elementų.

Festivalio organizatoriai nepamiršo ir tradicinių parodų po atviru dangumi. Klausytojai turės galimybę pasigrožėti fotografijos darbų paroda, o aktyvesni festivalio lankytojai galės išmokti pinti apyrankes „ToksVisoks“ organizuojamose kūrybinėse dirbtuvėse. Organizatoriai kviečia visus į festivalio „Senamiesčio žiogas“ išlydėtuves, bet pasižada kitais metais sugrįžti su šiluma ir vasara.


Kas: „Senamiesčio žiogo“ atsisveikinimo koncertas.

Kur: Ryšių muziejaus kiemelyje.

Kada: rugsėjo 7 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų