Pereiti į pagrindinį turinį

"Skalvijoje" – lenkų filmų paradas

2009-08-08 09:51
Akcentas: Lenkų filmų festivalį Vilniuje vainikuos juosta "Ponas Tadas", pastatyta pagal A.Mickevičiaus poemą.
Akcentas: Lenkų filmų festivalį Vilniuje vainikuos juosta "Ponas Tadas", pastatyta pagal A.Mickevičiaus poemą. / Kadras iš filmo "Ponas Tadas"

Sekmadienį sostinę pagyvins ne tik "vilniukų" suvažiavimas, bet ir pirmasis Lenkų vaidybinių filmų vasaros festivalis, vyksiantis "Skalvijoje".

Populiarius lenkų filmus pristatysiantis festivalis prasidės premjera Lietuvoje – Nobelio premijos laureato Czesławo Miłoszo romano "Isos slėnis" ekranizacija. Tragiškos meilės, išprotėjimo ir nusikaltimo istorija vyksta XX a. pradžios Lietuvoje,

Pirmadienis – humoro diena. "Kileris" – filmas apie sutrikusio ir kuklaus taksi vairuotojo gyvenimą. Vyrukui visiškai nesiseka dėl to, kad kad jo pavardė panaši į pavojingo žudiko.

Antradienis – veiksmo filmų mėgėjų diena. "Šunys" vaizduoja Lenkijos realybę, kai žlugo komunizmas: keitėsi santvarka, slaptosios tarnybos, o senieji saugumiečiai blaškėsi tarp policijos ir nusikaltėlių.

Trečiadienio filmas "Trečiadienį, ketvirtadienio rytą" turėtų patikti jaunimui. Tai istorija – apie netikėtai susitikusius Tomeką ir Teresą, du jaunus, pasiklydusius gyvenime žmones.

Ketvirtadienis – lenkų kino klasikos diena. "Va bank" – viena pačių geriausių kriminalinių komedijų apie 1930-ųjų Varšuvą.

Penktadienis skirtas legendinio lenkų režisieriaus Krzysztofo Kieślowskio filmui. "Trumpas filmas apie meilę" pasakoja istoriją apie jauną ir kuklų vaikinuką, įkyriai stebintį moterį, gyvenančią priešais.

Šeštadienį festivalis baigsis Lietuvos žiūrovams žinomu filmu "Ponas Tadas". Jis pastatytas pagal Adomo Mickevičiaus poemą apie Zosės ir Tado meilės istoriją bei atgailaujantį žudiką.


VIETA: kino teatras "Skalvija", A.Goštauto g. 2.

LAIKAS: rugpjūčio 9–15 d. Kasdien – 19 val., šeštadienį – 17 val.

KAINA: nemokamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų