Pereiti į pagrindinį turinį

Teksaso bliuzo smūgis – Palangoje

2008-10-30 09:00

Rytoj 20 val. Palangos kultūros centras "Ramybė" (Vytauto g. 35) kviečia visus bliuzo mėgėjus į bliuzo fiestą – koncertuos bliuzo žvaigždės iš Teksaso (JAV) "Omar & The Howlers".

Europos bliuzo aistruoliai visada mėgo Omarą Kentą Dykes už jo tipišką amerikiečio stilių. Aukštas, kaubojiškais batais, žemo tembro balsu su pietietišku akcentu – Omaras visada lengvai uždega klausytojus.

O.K.Dykes gimė 1950-aisiais mažame McCombo miestelyje, Misisipės valstijoje, Amerikoje. Muziką pamėgo klausydamas mamos plokštelių. 13-ojo gimtadienio proga jis gavo dovanų ne pažadėtą beisbolo lazdą, o gitarą. Nuo tada Omaras dažnai pradingdavo iš namų gimtojo miestelio klubuose. Ten daugiausia rinkdavosi juodaodžiai muzikantai, kurie grodavo grubų, primityvų bliuzą, o jis tarp jų buvo vienintelis baltaodis.

1970-aisiais Omaras įkūrė savo grupę "Omar & The Howlers" ir išvyko su ja į Teksasą. Iš lėto, bet ryžtingai grupė išsikovojo vietą vietinėse scenose, tačiau pirmą plokštelę jiems pavyko išleisti tik 1980 metais. 1984-aisiais pasirodė antrasis albumas "I Told You So". Nuo tada grupė "Omar & The Howlers" pradėjo aktyviai gastroliuoti po Ameriką, o po kiek laiko išvažiavo koncertuoti ir į Europą.

1987 metais jie pasirašė kontraktą su įrašų kompanija "Columbia Records", kuri išleido labai sėkmingą jų albumą "Hard Times In The Land Of Plenty". Kompozicijos iš jo skambėjo daugelyje pasaulio radijo stočių, o Olandijoje ši kompaktinė plokštelė gavo net prestižinę Edisono premiją. "Omar & The Howlers" neilgai trukus įsitvirtino ir Europos rinkoje.

1990 metais išėjo jų bliuzo albumas "Monkey Land", o dar po dvejų metų pasirodė pirma koncertinė kompaktinė plokštelė "Live at Paradiso". Tais pačiais metais buvo išleistas albumas su kviestiniais muzikantais "Courts of Lulu", o metų pabaigoje pasirodė solinis O.K.Dyke albumas "Blues Bag".

Kito albumo reikėjo laukti net trejus metus. Šį produktyvų kūrybinį laikotarpį vainikavo solinis darbas "Muddy Springs Road", persunktas Misisipės krantų bliuzo melodijų. Tais pačiais 1995 metais Omaras visai pakeitė grupės sudėtį. Jis pakvietė Paulą Juniorą, grojantį boso gitara, ir būgnininką Steve Kilmerį. Kartu jie įrašė porą bliuzroko albumų. Po trejų metų pertraukos, visų nuostabai, Omaras atkreipė dėmesį į svingo muziką ir, surinkęs visą bigbendą, 1998-aisiais išleido albumą "Swing Land". Tuo laikini muzikiniai eksperimentai buvo baigti, ir Omaras vėl grįžo prie bliuzo.

Per savo ilgametę karjerą "Omar & The Howlers" yra išleidę kone dvi dešimtis albumų. Naujausias "On The Jimmy Reed Highway" pasirodė 2007-aisiais ir buvo įrašytas kartu su bliuzo gitaristu ir dainininku Jimmie’u Vaughanu, vyresniuoju bliuzo legendos gitaristo Stevie‘o Ray’aus Vaughano broliu.

"Omar & The Howlers" muzika – galingas, emocionalus bliuzrokas, nepaliekantis abejingų klubuose ar koncertų salėse. Tai tikras bliuzo smūgis, tvirtina gerbėjai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų