Vakarienei – gabalėlis sūrio ir taurė vyno Pereiti į pagrindinį turinį

Vakarienei – gabalėlis sūrio ir taurė vyno

2007-12-08 09:00

Vakarienei – gabalėlis sūrio ir taurė vyno

Sostinės restorane „Bistro 18“ pristatyti įvairių pasaulio šalių vynų ir lietuviškų sūrių deriniai daugeliui buvo atradimas

Mėgavimasis sūriu ir vynu kiekvienam gerą skonį vertinančiam žmogui turėtų tapti ne retenybe, o miela tradicija. „Tai – vienas subtiliausių derinių, padedančių atskleisti puikų skonį“, - sakė generalinis Vilkyškių pieninės direktorius Gintaras Bertašius.

Anot įmonės vadovo, lietuviški sūriai jau užsitarnavę gerą vardą ne vienoje Europos šalyje, kur reikalavimai itin aukšti. Lietuvos parduotuvėse greitu metu pasirodysiantis kelerius metus kurtas sūris „Žalgiris“ priskiriamas kietųjų sūrių šeimai. Parmoje, Šiaurės Italijoje, parmezanas gaminamas jau 800 metų. Tuo pačiu tradiciniu metodu šiandien jis jau gaminamas ir Vilkyškių pieninėje. Kietas, brandus, susikristalizavęs, aštroko skonio ir grūdėto minkštimo „Žalgiris“ brandinamas nuo vienų iki dvejų metų.

Degustacijos metu ragauta legendinės „Tilžės“, pagal unikalią technologiją gaminamos „Prus

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų