Vakarienei – gabalėlis sūrio ir taurė vyno
Sostinės restorane „Bistro 18“ pristatyti įvairių pasaulio šalių vynų ir lietuviškų sūrių deriniai daugeliui buvo atradimas
Mėgavimasis sūriu ir vynu kiekvienam gerą skonį vertinančiam žmogui turėtų tapti ne retenybe, o miela tradicija. „Tai – vienas subtiliausių derinių, padedančių atskleisti puikų skonį“, - sakė generalinis Vilkyškių pieninės direktorius Gintaras Bertašius.
Anot įmonės vadovo, lietuviški sūriai jau užsitarnavę gerą vardą ne vienoje Europos šalyje, kur reikalavimai itin aukšti. Lietuvos parduotuvėse greitu metu pasirodysiantis kelerius metus kurtas sūris „Žalgiris“ priskiriamas kietųjų sūrių šeimai. Parmoje, Šiaurės Italijoje, parmezanas gaminamas jau 800 metų. Tuo pačiu tradiciniu metodu šiandien jis jau gaminamas ir Vilkyškių pieninėje. Kietas, brandus, susikristalizavęs, aštroko skonio ir grūdėto minkštimo „Žalgiris“ brandinamas nuo vienų iki dvejų metų.
Degustacijos metu ragauta legendinės „Tilžės“, pagal unikalią technologiją gaminamos „Prus
Naujausi komentarai