Pereiti į pagrindinį turinį

Valentino diena – be jaunavedžių priesaikų

2010-02-07 08:00
Tendencija: tuoktis žiemą ryžtasi kur kas mažiau porų nei vasarą.
Tendencija: tuoktis žiemą ryžtasi kur kas mažiau porų nei vasarą. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Santuokos datą besirenkančios poros nesieja jos su romantiškomis progomis. Dieną prieš meilės šventę Klaipėdoje žiedus sumainys tik septynios poros. Astrologai teigia, jog ši data netinkama santuokoms.

Gauna daugiau prašymų

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Gražina Misevičienė pasakojo, jog vasario 14-ąją niekada nebūna daug santuokų. Populiarumo nesulaukia ir greta esančios dienos.

„Šiemet santuokas registruojame vasario 13-ąją. Ši diena nelabai domina poras. Gal dėl to, kad 13 ir šalta. Paprastai žiemą kas antrą savaitgalį sutuokiame nuo 10 iki 15 porų, o čia tik 7. Dar truputėlį laiko turime. Gal kažkas keisis, bet jau dabar aišku, kad santuokų daug nebus. Vasario 14-ąją niekada nebūna tokio sujudino, kaip buvo 2007 metų liepos 7 dieną“, – tvirtino vedėja.

Nors Valentino dieną santuokų nebūna daug, tačiau, anot G.Misevičienės, žmonėms ši šventė vis dėlto daro įtaką – tądien užregistruojama daugiau prašymų įregistruoti santuoką.

Vartoti alkoholį nepatariama

Astrologė Violeta Liaugminienė pabrėžė, jog vasario 13-oji viena iš prasčiausių dienų. Tuoktis ir švęsti šią dieną nepatartina. Pavojinga vartoti alkoholį, nes galima greitai pasigerti ir pridaryti klaidų.

Tačiau vasario 14-osios vakaras – palankus meilei. Tadien reikėtų planuoti santykius. Palankus laikas sužadėtuvėms. Netinka būti aktyviam, audringai švęsti.

„Šiemet vedyboms palankus laikas iki liepos mėnesio. Pirmąjį pusmetį susituokusių porų santykiai bus šviesūs, darnūs. Tačiau ir šį pusmetį yra nepalankių periodų“, – įspėjo V.Liaugminienė.

Nori tuoktis pajūryje

Klaipėdos civilinės metrikacijos skyrius vis daugiau sulaukia prašymų tuoktis ne rūmuose, o kitose vietose. Viena pora jau buvo sutuokta Laikrodžių muziejuje.

G.Misevičienės teigimu, poros renkasi įvairias vietas – Jono kalnelį, Botanikos sodą, pajūrį, Laikrodžių muziejų. Prognozuojama, kad vasarą padaugės porų, norinčių susituokti ant jūros kranto.

„Kol kas santuokos kitose vietose nesudaro sunkumų. Įspėjame jaunuosius, kad tuoktuvės – tai ne šou. Jos turi būti subtilios. Galima pasirinkti vietas, kurios atitinka geros moralės principą, nepažeidžia viešosios tvarkos, nekelia pavojaus jaunųjų, pokylio dalyvių, šventės vedėjo sveikatai ir gyvybei“, – teigė vedėja.

Santuokas registruojantiems specialistams svarbiausia, kad patalpa būtų tinkamai paruošta ceremonijai – stovėtų stalas, o į patalpą patekti nebūtų kliūčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų