Pereiti į pagrindinį turinį

Vilios norvegiškos žuvies skoniu

2008-11-29 09:00
Vilios norvegiškos žuvies skoniu
Vilios norvegiškos žuvies skoniu / Mindaugo Ažušilio nuotr. Patarimas: "Otą ilgiau išlaikysite šviežią, jei nenuplausite žvynus dengiančių riebalų", – aiškino K.Hovlandas.

Karališkoji Norvegijos ambasada į Lietuvą pakvietė vieną garsiausių Norvegijos virėjų Kristofferį Hovlandą, kuris ir paruošė žuvies savaitės valgiaraštį.

Užkandžiui norvegas siūlo keptų jūros šukučių, pagardintų pomidorų padažu ir patiekiamų su žiedinių kopūstų piure. Restorano svečiams taip pat siūloma bulvių ir čiobrelių sriuba su rūkyta menke ir du pagrindiniai patiekalai: graikinių riešutų aliejuje kepta lašiša, patiekiama su raudonaisiais ikrais ir lapinėmis salotomis, ir krosnyje kepta oto filė, patiekiama su makaronais ir grybais, pagardinta raudonojo vyno padažu ir raudonųjų svogūnų uogiene.

Skanią pažintį su Norvegijos virtuve siūloma baigti  desertu – tradiciniu norvegišku ryžių pudingu su aviečių ir vaniliniu padažu.

"Negalėčiau padiktuoti tikslių patiekalų receptų. Daugelį prieskonių dedu iš akies. Svarbu, kad produktai būtų ypač švieži. Tik desertą gaminti reikia tiksliai laikantis recepto – antraip gali nepavykti", – įspėjo virėjas K.Hovlandas, vikriai besisukdamas prie viryklės.

Trečią kartą Lietuvoje viešintis virėjas iš Norvegijos prisipažino, kad kasdien virtuvėje triūsia po 10–14 val., o kai pavargsta, keliauja į svečias šalis pasisemti idėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų