Pereiti į pagrindinį turinį

A. Armonaitė apie eurokomisaro skyrimą: tai taps gera pamoka Lietuvai

2024-08-20 21:51

Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės teigimu, Lietuvoje vykęs eurokomisaro skyrimo procesas buvo persunktas asmeniškumų, o toks chaotiškas procesas taps gera pamoka Lietuvai.

L. Balandžio / BNS nuotr.

„Tai pamoka visiems, kad kartais gal reikia asmeniškumus pastumti į šoną“, – antradienį LRT televizijai sakė A. Armonaitė.

Nors kandidato į eurokomisarus rinkimo metu tiek Laisvės partija, tiek Liberalų sąjūdis skundėsi, kad dėl atstovo Europos komisijoje su jais nėra tariamasi, tačiau dabar ministrė tikina nesijaučianti likusi nuošalyje.

„Aš nesijaučiu žemės kirminu šitoje koalicijoje. Man atrodo, tai, kad reikės Seime balsų, žino koalicijos partneriai. (...) Man gal tiesios kalbos čia pritrūko, bet jau kaip buvo, taip buvo, tebūnie“, – teigė ministrė.

Dvi valdančiajai koalicijai priklausančios partijos – TS-LKD ir Liberalų sąjūdis antradienį jau pranešė pritarusios europarlamentaro Andriaus Kubiliaus kandidatūrai į eurokomisarus.

„Laisviečiai“ antradienį taip pat buvo susirinkę aptarti A. Kubiliaus kandidatūros į eurokomisarus, tačiau sprendimo nepriėmė. Kaip Eltai teigė Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas, jo atstovaujama partija sprendimą praneš trečiadienį.

ELTA primena, kad pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė koalicinei tarybai pristatė europarlamentaro A. Kubiliaus kandidatūrą į Europos Komisiją (EK). Pasak jos, tai yra kandidatas, dėl kurio pavyko atrasti bendrą sutarimą su prezidentu.

Anksčiau žiniasklaidoje ir politikos koridoriuose kaip galimas eurokomisaras aptarinėtas užsienio reikalų ministras G. Landsbergis praėjusį penktadienį Eltai sakė sulaukęs informacijos, jog jo kandidatūrai nepritartų prezidentas Gitanas Nausėda.

Pats A. Kubilius tikina pasiūlymo sulaukęs praėjusią savaitę. Europarlamentaras teigia sutikęs prisiimti atsakomybę tapti Lietuvos atstovu Europos Komisijoje (EK).

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Prie ko čia Lietuva?

Tai jūs loviniai nieko nesugebat,apart sudo malimo.
2
0
Durne tu su Medūzos Gorgonos galva

Tai pamoka jums lyberastams ir landsberginei KGBistų gaujai, kad ne visus dar Lietuvoje galite priversti šokinėti pagal savo dūdelę.
3
0
Liaudis

Kiek ta durnelė šnekės nesąmonių,kada pagaliau ji dings iš seimo,užkniso negyvai
3
0
Visi komentarai (3)

Daugiau naujienų