Quantcast

Darbo partijos taryba renkasi į posėdį: apie politinės jėgos ateitį diskutuos ir V. Uspaskich

Antradienį Raseiniuose renkasi Darbo partijos taryba, „darbiečiai“ pradės kandidatų į Seimą ir į partijos pirmininko postą kėlimo procedūrą.

Taip pat tarybai bus siūloma sukurti derybinę grupę, kuri kalbėtųsi su kitomis partijomis dėl galimo bendro dalyvavimo spalį vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

Kaip BNS informavo laikinai Darbo partijos pirmininko pareigas einantis Valentinas Bukauskas, „darbiečiai“ taryboje patvirtins suvažiavimo datą, pradės kandidatų Seimo rinkimų daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose kėlimo procedūrą.

„Skyrių pirmininkai panorėjo turėti gyvą susitikimą“, – sakė V. Bukauskas.

Pasak jo, taip pat bus pradėta partijos pirmininko rinkimų procedūra, skyriai bus kviečiami siūlyti savo kandidatus iki liepos 15 dienos.

Be to, tarybai bus siūloma sudaryti derybinę darbo grupę, kuri kalbėtųsi su kitomis partijomis dėl galimo bendradarbiavimo per rinkimus.

„Girdite viešojoje erdvėje, kad visokios koalicijos nori jungtis ir daryti bendrus sąrašus. Aš, kaip laikinasis pirmininkas, turiu gauti įgaliojimus ir turėti derybinę grupę“, – sakė V. Bukauskas.

Darbo partijos taryba birželį nusprendė nesijungti su Lietuvos regionų partija ir Seimo rinkimuose dalyvauti savarankiškai.

Darbo partijos suvažiavimas turėtų įvykti liepos 20 dieną, jo metu turėtų būti patvirtinti kandidatai Seimo rinkimuose ir išrinktas naujasis partijos pirmininkas.

V. Bukauskas laikinuoju partijos pirmininku tapo iš posto pasitraukus Andriui Mazuroniui, šis galiausiai nusprendė išvis išeiti iš partijos.

A. Mazuronis iš „darbiečių“ lyderio posto pasitraukė po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų.

Darbo partiją taip pat neseniai supurtė teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje.

Po šių įvykių iš partijos pasitraukė keli parlamentarai, iširo „darbiečių“ frakcija Seime.

Vienintelis partijos atstovas EP yra kadenciją baigiantis buvęs politinės jėgos lyderis Viktoras Uspaskichas, susistabdęs narystę partijoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senelis

Senelis portretas
Cerkve nepadejo ... nepaejo vagio korta ...

nuomone

nuomone portretas
Manau Mazuroniui uzteks proto begti kuo toliau nuo sios partijos susikomprovitavusio ideologo

Zenius

Zenius portretas
Всего за два года был построен этот храм, который на фото. Это в УРДОМЕ (недалеко от всем известной станции Шиес), в 30 км от границы Республики Коми. Меценат - уроженец Урдомы, литовский предприниматель и политик Виктор Викторович УСПАССКИХ. Строили храм специалисты из Литвы и урдомчане.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių