Pereiti į pagrindinį turinį

G. Landsbergis: kyla klausimas, kokie interesai stovi už K. Mažeikos

2020-05-12 06:57

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia nesulaukęs aplinkos apsaugos ministro Kęstučio Mažeikos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijoje.

Gabrielius Landsbergis Gabrielius Landsbergis

Į frakcijos posėdį ministras antradienio ryte buvo kviečiamas pasiaiškinti dėl viešojoje erdvėje audras sukėlusio jo pasirašyto įsakymo, kuriame deklaruotas leidimas medžioklėje naudoti medžioklinius lankus. G. Landsbergio manymu, nors K. Mažeika atvykti neišdrįso, paaiškinimus pateikti visgi turės.

Į TS-LKD frakcijos posėdį dėl medžioklės lankais pasiaiškinti kviestas K. Mažeika pasirodyti taip ir neišdrįso.

„Į TS-LKD frakcijos posėdį dėl medžioklės lankais pasiaiškinti kviestas K. Mažeika pasirodyti taip ir neišdrįso. Kyla esminis klausimas – kokie interesai stovi už ministro sprendimo, kurį jis taip beatodairiškai gina net ir kilus visuomenės pasipiktinimui. Jau pateikėme įstatymo pataisas, uždraudžiančias tokias brutalias priemones, o ministras privalės pateikti atsakymus bet kokiu atveju“, – Eltai teigė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad „valstiečių“ partijai priklausantis K. Mažeika pastarąją savaitę pasirašė medžioklę miškuose lankais nuo 2022 m. įteisinantį įsakymą. Toks ministro sprendimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą. Ministro sprendimą sukritikavo ir premjeras Saulius Skvernelis, ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Pirmadienio vakarą K. Mažeika pareiškė, kad kritikos sulaukusį įsakymą ketina peržiūrėti ir jau yra pavedęs šį punktą išbraukti.

„Kad nebūtų nereikalingų emocijų, šiandien pavedžiau atsakingai viceministrei, kuri yra ir komisijos pirmininkė, kad būtent šį punktą išbrauktų“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ teigė ministras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų