Pereiti į pagrindinį turinį

Įvertino prezidento ir G. Landsbergio retoriką: tai – grįžimas prie konfliktinės linijos

2024-09-17 11:06

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad pastarųjų dienų prezidento ir užsienio reikalų ministro retorika vienas kito atžvilgiu yra „grįžimas prie konfliktinės linijos“.

„Iš abiejų pusių nuskambėjo pasakymų per pastarąsias dienas, tai aš vertinu kaip grįžimą prie konfliktinės linijos, o tą vertinu blogai“, – Seime susirinkusiems žurnalistams antradienį sakė parlamento vadovė.

„Vakar daug kalbėjome debatuose apie saugumo ir gynybos temą ir vienas iš esminių dalykų yra, kad visos valdžios šakos sugebėtų ir dabartiniu laiku, ir iškart po rinkimų, ir formuojantis naujai koalicijai (...) išlaikyti gerą bendradarbiavimo toną, retorika čia taip pat svarbu“, – dėstė ji.

Konservatorių lyderis ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis partijos suvažiavime sekmadienį teigė, kad kai kurie prezidento patarėjai laikosi antisemitinių nuostatų.

Pasak G. Landsbergio, „sunku nematyti paralelės tarp prezidento patarėjo, parašiusio seriją šlykščiausių tekstų, „Tomkaus spaudoje“ (dienraštyje „Respublika“ – BNS), ir į Seimo vartus besibeldžiančio Konstituciją bei priesaiką sulaužiusio Žemaitaičio“.

Konkrečios Gitano Nausėdos komandos nario pavardės G. Landsbergis neįvardijo, tačiau „Respublikos“ dienraščio vyriausiuoju redaktoriumi dirbo dabartinis prezidento patarėjas komunikacijai Frederikas Jansonas.

V. Čmilytė-Nielsen atsisakė komentuoti šį G. Landsbergio teiginį.

„Manau, kad konfliktinės linijos palaikymas ar jos kūrenimas dabartiniu laikotarpiu yra žalingas“, – teigė Seimo pirmininkė.

Prezidentas G. Nausėda šį ministro pasisakymą įvertino kaip „dar vieną nevaldomo liežuvio pavyzdį“ ir nors G. Landsbergis nepaminėjo F. Jansono pavardės, „verta pamąstyti“ apie kreipimąsi į teismą dėl šmeižto.

Anksčiau tarp prezidento ir valdančiųjų konservatorių įtampa buvo kilusi dėl atstovavimo Lietuvai Europos Vadovų Taryboje, ambasadorių skyrimo, kandidatūros į Europos Komisiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų