Pereiti į pagrindinį turinį

Izraelyje vykstant visuotiniam streikui, Lietuvoje nedirba šios šalies ambasada

2024-09-02 14:51 diena.lt inf.

Izraelyje vykstant visuotiniam streikui, kuriuo yra siekiama priversti vyriausybę susitarti dėl Gazos Ruože tebelaikomų įkaitų išlaisvinimo, pirmadienį nedirba šios šalies ambasada Lietuvoje.

BNS nuotr.

„Praėjusį savaitgalį „Hamas“ įvykdžius tragišką šešių įkaitų nužudymą ir atsižvelgiant į nepaprastąją padėtį šalyje, šiandien Izraelyje vyksta visuotinis streikas. Šis streikas apima visas vyriausybės įstaigas, įskaitant Užsienio reikalų ministeriją ir jos ambasadas užsienyje. Ambasada pirmadienį nedirba“, – nurodoma ambasados „Facebook“ paskyroje.

Gazos Ruože radus dar šešis negyvus įkaitus, Izraelyje sekmadienio vakarą į gatves išėjo šimtai tūkstančių sielvartaujančių ir piktų izraeliečių.

Didžiausia Izraelio profesinė sąjunga „Histadrut“ pirmadienį paragino surengti visuotinį streiką – pirmąjį nuo karo pradžios. Juo siekiama sustabdyti arba sutrikdyti pagrindinių ekonomikos sektorių veiklą, įskaitant bankininkystę, sveikatos apsaugą ir pagrindinį šalies oro uostą.

Šeimos ir didžioji visuomenės dalis kaltina ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų), kad per 11 mėnesių trunkantį karą nepavyksta pasiekti susitarimo, dėl kurio likę įkaitai galėtų grįžti namo.

Sekmadienį vykusios demonstracijos buvo didžiausios nuo pat karo pradžios – organizatoriai apskaičiavo, kad į visoje šalyje vykusius renginius ir pagrindinį mitingą Tel Avive susirinko iki 500 tūkst. žmonių.

Jie reikalauja, kad B. Netanyahu pasiektų susitarimą dėl likusių maždaug 100 Gazos Ruože laikomų įkaitų grąžinimo, iš kurių trečdalis, kaip manoma, yra žuvę.

Daugelis izraeliečių pritaria šiai pozicijai, tačiau kiti pirmenybę teikia kovotojų grupuotės sunaikinimui, o ne įkaitų išlaisvinimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų