Pereiti į pagrindinį turinį

Netrūksta intrigų: V. Landsbergio laiškas konservatorių partijos narių taip ir nepasiekė

2024-09-17 10:46

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis yra „nevaldomo liežuvio pavyzdys“, nes dar jaunas. Ir ragina į G. Landsbergį nebekreipti dėmesio. G. Landsbergis sekmadienį konservatoriams kalbėjo, neva Prezidentūrą užvaldę antisemitiniai patarėjai. Po konservatorių suvažiavimo intrigų netrūksta ir pačioje konservatorių partijoje. Stebimasi, ar tik nebuvo nutildytas partiją pakritikuojantis Vytautas Landsbergis? Profesoriaus laiškas partijos nariams – partijos narių taip ir nepasiekė.

Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / L. Balandžio / BNS nuotr.

„Nevaldomo liežuvio pavyzdys“, – taip prezidentas G. Nausėda pavadino konservatorių lyderio G. Landsbergio kreipimąsi į konservatorių narius.

Kai G. Landsbergis G. Nausėdą lygino su vokiečių prezidentu, atvėrusiu kelią į politiką Hitleriui.

„Ir ponas Nausėda, kaip anų laikų Hindeburgas tampa įtikintas, kad gal Žemaitaitis nėra jau taip blogai“, – kalbėjo konservatorių lyderis G. Landsbergis.

Anot G. Landsbergio, Prezidentūrą užvaldė antisemitiniai patarėjai, parašę šlykščiausių straipsnių Vito Tomkaus spaudoje.  

Prezidento patarėjas komunikacijai Frederikas Jansonas buvo V. Tomkaus „Respublikos“ redaktorius.

„Prezidento antisemitiniai patarėjai slapčia tikisi panašių į save išrinkimo. Jiems tai tarsi atpirktų prieš dešimtmetį padarytas nuodėmes“, – sakė G. Landsbergis.

Anot G. Nausėdos, G. Landsbergiui trūksta vyriškumo sakyti tiesiai, o ne užuominomis. Siūlo apskritai į G. Landsbergio kalbas nebekreipti dėmesio. Tuoj G. Landsbergis nebebus nei ministras, nei konservatorių pirmininkas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Jaunas žmogus eina tokiu ne visai tinkamu keliu, bet čia jo problemos. Bet kokiu atveju, turime dairytis nebe į tai, kas baigia kadenciją ir imsis kitų darbų, bet žvelgti į priekį“, – ragino G. Nausėda.

G. Nausėda sako prašysiantis audito Užsienio reikalų ministerijoje, žiniasklaidai skelbiant, kad baigiantis kadencijai G. Landsbergio pavaldiniai skiriami į aukštus diplomatinius postus Vakaruose.

„Primygtinai rekomenduosiu naujajam užsienio reikalų ministrui atlikti ne tik finansinį, bet visapusišką veiklos auditą šitoje ministerijoje“, – tikino G. Nausėda.

Sekmadienį įvykęs konservatorių suvažiavimas sukėlė atgarsių ir pačioje konservatorių partijoje. Kodėl nebuvo įprastos V. Landsbergio kalbos?

„Nepritariu tiems gandams, kurie sako, kad čia jau kažkas uždraudė Vytautui Landsbergiui pasisakyti. Neįsivaizduoju, kas galėtų tas asmuo būti, kuris uždraustų“, – kalbėjo Seimo narys Jurgis Razma.

Nepritariu tiems gandams, kurie sako, kad čia jau kažkas uždraudė Vytautui Landsbergiui pasisakyti. Neįsivaizduoju, kas galėtų tas asmuo būti, kuris uždraustų.

V. Landsbergis buvo parašęs laišką konservatoriams. Sako prašęs, kad gautų visi partijos nariai, bet laiškas liko tik partijos vadovybėje.

Prieš partijos suvažiavimą surengtas uždaras konservatorių pasitarimas. Viešai kalbėti nenorintys konservatoriai sako, uždaras posėdis buvo skirtas nuraminti profesorių V. Landsbergį. Kad jis „nuleistų garą“, ir nebekritikuotų partijos viešai, suvažiavime.

„Prieš suvažiavimą, kaip suprantu, Vytautui Landsbergiui buvo galimybė išdėstyti visas mintis, specialiai surengtame mūsų aktyvo pasitarime“, – sakė J. Razma.

Paskutinis V. Landsbergio viešas kreipimasis į konservatorius baigėsi dviejų Landsbergių apsižodžiavimu. V. Landsbergis kritikavo konservatorius dėl „čekučių“.

G. Landsbergis priminė, kad pats V. Landsbergis dirbo Europos Parlamente ir pats naudojo parlamentinei veiklai skirtas lėšas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
suprantama

KGB darbuotojai rašo laiškus.
0
0
Viktoras

Vytautas Landsbergis turi morales dvigubai daugiau uz visus partijos narius,kartu paemus,nes viena rupinasi savo postais ir parereigom,o kiti priprate tupciot ir ziureti partijos vadovybei I akis…
0
-2
Visi komentarai (2)

Daugiau naujienų