Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzijos premjero vizito Lietuvoje tikimasi rugsėjį

2016-04-19 04:34 diena.lt inf.

Prancūzijos premjero Manuelio Vallso (Manuelio Valso) vizito Lietuvoje tikimasi rugsėjį, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, pirmadienį susitikęs su Prancūzijos kolega.

Manuelis Vallsas
Manuelis Vallsas / Scanpix nuotr.

„Buvo atidėtas Prancūzijos premjero vizitas, tai aš pabrėžiau, kad mums labai svarbu, kad jis įvyktų ir tikėkimės, kad rugsėjo mėnesį galbūt tas vizitas Prancūzijos premjero Lietuvoje galėtų įvykti“, – BNS iš Liuksemburgo telefonu pirmadienį sakė L.Linkevičius.

Balandžio viduryje turėjęs įvykti vizitas buvo nukeltas dėl debatų Prancūzijos parlamente apie darbo santykių reformą.

Su neseniai paskirtu Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Marcu Ayrault (Žanu Marku Airo) L.Linkevičius aptarė dvišalį bendradarbiavimą ir rengiamą atnaujintą veiksmų planą strateginei partnerystei.

Ministrai taip pat aptarė aktualią darbotvarkę – Rytų partnerystę, artėjantį NATO viršūnių susitikimą.

„Kalbėjome, kad turi būti nuoseklumas ir kompromisai ten, kur jie yra galimi, bet kur yra principiniai reikalai, susiję su vertybėmis, įsipareigojimais, turi būti paisoma“, – sakė L.Linkevičius.

Lietuvos ir Prancūzijos dvišaliai santykiai oficialiai vadinami strategine partneryste. Atitinkamą sutartį 2009 metais pasirašė abiejų šalių prezidentai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų