Pereiti į pagrindinį turinį

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl poeto A. Mikutos mirties

2024-08-14 22:16 diena.lt inf.

Šalies vadovai pareiškė užuojautą dėl trečiadienį mirusio poeto Algimanto Mikutos mirties.

G. Nausėda.
G. Nausėda. / T. Biliūno/BNS nuotr.

„A. Mikuta buvo iškili asmenybė ir išskirtinio talento poetas savo subtiliu, jautriu braižu ir filosofiniu stiliumi praturtinęs Lietuvos poezijos pasaulį“, – rašoma prezidento Gitano Nausėdos užuojautoje.

Pasak šalies vadovo, A. Mikutą prisiminsime kaip poetą savo kūryba padariusį didelę įtaką mūsų šalies poezijos radai ir prisidėjusį prie jaunųjų poetų ugdymo.

Prezidentas pažymėjo, kad kultūros ir meno žurnale „Nemūnas“ dirbęs A. Mikuta ženkliai prisidėjo prie kultūrinės žiniasklaidos plėtros Lietuvoje.

Užuojautą dėl poeto mirties pareiškė ir ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

„Šiandien mus paliko taiklaus žodžio meistras – Algimantas Mikuta. Nebijojęs aštrios minties ir gebėjęs filosofiją, paradoksą, konkrečias detales, ironiją ir begalę kitų minties formų surimuoti paprastai nepaprastu būdu A. Mikuta paliko neabejotinai ryškų pėdsaką Lietuvos poezijos, literatūros, kultūros istorijoje“, – sakoma premjerės užuojautoje.

2003 metais A. Mikuta buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu, 2011-aisiais poetas pelnė Lietuvos vyriausybės kultūros ir meno premiją.

Anot Lietuvos rašytojų sąjungos, A. Mikuta – vienas žymiausių Lietuvos poetų, sukūręs ne tik savitą, originalų stilių, bet ir išugdęs, paskatinęs daug dabar žinomų poetų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų