Pereiti į pagrindinį turinį

Seime – kalbos apie V. Germano ir I. Trinkūnaitės vizitus: pasisakė premjerė

2024-10-25 13:21

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nemačiusi „Foxpay“ akcininkės Ievos Trinkūnaitės ir jos sugyventinio Vilhelmo Germano Seime.

Ieva Trinkūnaitė (kairėje), Ingrida Šimonytė, Vilhelmas Germanas
Ieva Trinkūnaitė (kairėje), Ingrida Šimonytė, Vilhelmas Germanas / P. Peleckio, S. Lisausko, A. Ufarto / BNS nuotr.

„Aš suprantu socialdemokratų pastangas visais būdais pritempti I. Trinkūnaitę su V.  Germanu prie konservatorių partijos, bet aš galiu pakalbėti tik už save – gyvenime nesu mačiusi nei vieno, nei kito nei Seime, nei kur nors kitur“, – penktadienį žurnalistams kalbėjo I. Šimonytė.

Apie galimą I. Trinkūnaitės ir V. Germano lankymąsi skelbė Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcija. Dėl to ji ketvirtadienį kreipėsi į Seimo kanceliariją.

Vadovybės apsaugos tarnyba komentare BNS nurodė tokios informacijos negalinti suteikti, nes ji nėra viešo pobūdžio.

„Minimi duomenys sudaro ne viešo pobūdžio informaciją ir tretiesiems asmenims neteikiami, išskyrus įstatymų numatytus atvejus, kai informacija teikiama pagal kompetentingų institucijų prašymus vykdant teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą nusikalstamų veikų prevencijos, tyrimo, atskleidimo ar baudžiamojo persekiojimo už jas, bausmių vykdymo arba nacionalinio saugumo ar gynybos tikslais“, – rašoma tarnybos atsakyme.

Teisėsauga praėjusią savaitę pranešė, kad su „Foxpay“ susijęs didelės apimties ikiteisminis tyrimas vyksta tiek dėl turtinių nusikaltimų, tiek dėl korupcijos. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos teigimu, galėjo būti legalizuota per 17 mln. eurų, mokėti 100 tūkst. eurų siekiantys kyšiai.

Pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą, praėjusią savaitę buvo sulaikyti septyni įtariamieji, tarp jų – „Foxpay“ savininkė I. Trinkūnaitė, jos sugyventinis V. Germanas bei buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės konservatorės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas.

Kalėjime dėl kitų nusikaltimų anksčiau sėdėjusiam V. Germanui praėjusią savaitę skirtas dviejų mėnesių suėmimas, kitiems įtariamiesiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų