Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo pirmininkė: neeilinė sesija dėl eurokomisaro vyks rugsėjo 3 dieną

2024-08-28 08:40

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad parlamento valdyba paskelbs vienos dienos trukmės neeilinę Seimo sesiją rugsėjo 3 dieną, jos metu bus apsvarstyta Andriaus Kubiliaus kandidatūra į eurokomisarus.

Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / P. Peleckio / BNS nuotr.

Seimo valdybos posėdis vyks kiek vėliau trečiadienio rytą.

„Paskelbsime neeilinę sesiją, kuri turėtų vykti rugsėjo 3 dieną“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji sakė mananti, kad balsų Seime paremti A. Kubiliaus kandidatūrai pakaks.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat teigė, kad Liberalų sąjūdis ją vertina palankiai.

„Nuotaika yra pozityvi jo kandidatūros atžvilgiu, apie tai informavau ir koalicijos partnerius“, – sakė liberalų lyderė.

„A. Kubilius yra tikrai solidus kandidatas, labai universalus politikas, labai patyręs, kuris galėtų dirbti ne vienoje srityje“, – pridūrė ji.

Europarlamentaro, ekspremjero A. Kubiliaus kandidatūra į Europos Komisiją (EK) teikiama prieš tai prezidentui Gitanui Nausėdai atmetus konservatorių lyderio, užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio kandidatūrą.

Šalies vadovas A. Kubiliaus kandidatūrai jau pritarė.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, paradoksalu, jeigu suderintą A. Kubiliaus kandidatūrą į EK prezidentas laikytų savo politine pergale, net jeigu pasiekė, jog į Briuselį neišvažiuos dirbti G. Landsbergis.

„Jeigu visgi eurokomisaru bus patvirtintas A. Kubilius, konservatorių mohikanas, tai dar visiškai atviras klausimas, kas šioje šachmatų partijoje apžaidė ką – ar Prezidentūra konservatorius, ar atvirkščiai“, – sakė politikė.

„Man atrodo šiek tiek paradoksalu, kad didžioji Prezidentūros pergalė yra A. Kubilius kaip eurokomisaras. Na, tiesiog, tai šioks toks paradoksas“, – kalbėjo ji.

Nuo 2019-ųjų Europos Parlamente (EP) dirbantis A. Kubilius šiemet į jį buvo perrinktas antrai kadencijai. Politikas aktyviai pasisako už glaudesnius Europos Sąjungos ir Rytų partnerystės šalių ryšius, gausesnę paramą Rusijos užpultai Ukrainai ir griežtesnę laikyseną Kremliaus atžvilgiu.

Lietuvos kandidatą į Komisiją oficialiai siūlo Vyriausybė, jai turi pritarti šalies vadovas ir Seimas. Kandidatui taip pat reikia sulaukti EK pirmininkės ir EP pritarimo.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų