Pereiti į pagrindinį turinį

Šiaurės ir Baltijos šalių premjerai išreiškė paramą ES pirmininkaujančiai Lietuvai

2013-10-29 04:57 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Pirmadienį Osle susitikę Šiaurės ir Baltijos šalių premjerai išreiškė paramą Europos Sąjungai pirmininkaujančiai Lietuvai.

Tai po premjerų susitikimo per spaudos konferenciją žurnalistams pranešė Švedijos premjeras Fredrikas Reinfeldtas, kuris pirmininkauja Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimui.

"Mes palaikome Europos Sąjungai šiuo metu pirmininkaujančią Lietuvą, siekiant pagrindinių tikslų. Vienas jų - viršūnių susitikimas Vilniuje. Jis, žinoma, bus labai orientuotas į susitarimą dėl asociacijos sutarties su Ukraina. Tam, žinoma, reikia įvykdyti tam tikras sąlygas", - kalbėjo jis.

Pasak F.Reinfeldto, premjerai taip pat sutarė, kad Europos ekonomika tebėra trapi, šalims trūksta konkurencingumo ir esminių reformų.

"Daug diskusijų buvo ir dėl būsimos bankų sąjungos", - pridūrė jis.

F.Reinfeldtas teigė, jog, be kita ko, aptarti ir šalių santykiai su Rusija.

"Mes aptarėme santykius su Rusija. Manome, kad yra skirtingų patirčių. Kai kurios šalys turi geresnius dvišalius kontaktus, gana gerus verslo ryšius. Diskutuojant, žinoma, aptars ir spaudimas, kurios Rusija imasi dėl kai kurių kaimyninių šalių, taip pat prieš pilietinę visuomenę ir vidaus protestus", - kalbėjo Švedijos ministras pirmininkas.

Aštuonių Šiaurės ir Baltijos valstybių – Suomijos, Švedijos, Danijos, Norvegijos, Islandijos, Lietuvos, Latvijos ir Estijos – bendradarbiavimas vyksta nuo 1992 metų. Susitikimuose aptariamos tarptautinės politikos aktualijos, įvairūs praktiniai bendradarbiavimo klausimai. Kasmet vyksta šių valstybių ministrų pirmininkų, užsienio reikalų ministrų, užsienio reikalų ministerijų valstybės sekretorių susitikimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų