Pereiti į pagrindinį turinį

Šilutėje dėl valdančiosios koalicijos derasi penkios politinės jėgos

2015-07-14 17:43 diena.lt inf.
Vytautas Laurinaitis (viduryje)
Vytautas Laurinaitis (viduryje) / I.Juodytės/BFL nuotr.

Po savivaldybės tarybos ir mero rinkimų Šilutės savivaldybėje dėl valdančiosios koalicijos sudarymo derasi „Tvarka ir teisingumas“, socialdemokratai, „darbiečiai“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir visuomeninis rinkimų komitetas „Už žmonių valdžią“, sako rajono meras „tvarkietis“ Vytautas Laurinaitis.

Pasak jo, paskutiniai akcentai rengiamoje koalicinėje sutartyje turėtu būti sudėlioti penktadienį.

„Su socialdemokratais, su valstiečiais ir žaliaisiais, su Darbo partija ir su rinkiminiu komitetu „Už žmonių valdžią“, - BNS antradienį teigė V.Laurinaitis.

Tokia koalicija Šilutės savivaldybės taryboje užimtų 17 vietų iš 25. Joje nedalyvautų konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai). Daugiausiai vietų taryboje užims socialdemokratai ir „Tvarką ir teisingumas - po šešias.

V.Laurinaičio teigimu, konservatoriai dar prieš rinkimus buvo įvardiję, jog su „tvarkiečiais“ rajono nevaldys, tuo metu Artūro Zuoko vadovaujamos partijos atstovai politiką papiktino dėl esą „labai šiurkščios, nekorektiškos rinkiminės kampanijos“.

Pakartotiniai Šilutės savivaldybės tarybos ir mero rinkimai vyko birželio 21 dieną.

Tuo metu Trakuose tiesioginius mero rinkimus laimėjusi Liberalų sąjūdžio atstovė Edita Rudelienė dėl valdančiosios koalicijos susitarė su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovais - jie Trakų rajono savivaldybės taryboje užims 13 iš 25 vietų.

Be šių partijų naujojoje taryboje dirbs socialdemokratų, darbiečių, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai ir Lietuvos laisvės sąjungos atstovei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų