Quantcast

Sušvelninus bausmės sąlygas, V. Gapšys teikia projektus, dalyvauja frakcijos veikloje

Kaune dėl korupcinių nusikaltimų kalinamam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui sušvelninus laisvės atėmimo sąlygas, jis su kolegomis parlamente teikia įstatymų projektus, dalyvauja Seimo Darbo partijos frakcijos veikloje.

Kaip BNS nurodė Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT), parlamentaras šiuo metu kalinamas pusiau atviro tipo bausmės atlikimo vietoje, lengvojoje grupėje.

Į šią grupę iš paprastosios V. Gapšys perkeltas kovo 28 dieną Kauno kalėjimo viršininko sprendimu.

„Atlikdamas laisvės atėmimo bausmę V. Gapšys Seimo veikloje tiesiogiai nedalyvauja ir su Seimo nario pareigomis susijusių įgaliojimų nevykdo“, – teigiama LKT komentare.

Anot Kalėjimų tarnybos, V. Gapšys gali teikti įstatymų projektus, pasiūlymus siųsdamas juos laiškais, perduodamas per pasimatymus bei elektroninių ryšių priemonėmis, kaip numatyta Bausmių vykdymo kodekse.

Remiantis Seimo kanceliarijos registru, su Darbo partijos frakcijos kolegomis ir kitais parlamentarais V. Gapšys gegužės antroje pusėje teikė bent tris teisės aktų pakeitimų projektus.

Tai BNS patvirtino „darbiečių“ lyderis Andrius Mazuronis, nurodęs, kad frakcija su V. Gapšiu „registravo keletą“ projektų.

„Buvo prisijungęs porą kartų į frakcijos posėdį, tai dalyvauja. O kaip jūs galite įsivaizduoti daugiau, Seime ką jis gali veikti?“ – kalbėjo A. Mazuronis.

Pasak Kalėjimų tarnybos, kiti nuteistieji laisvės atėmimu „MG grupės“ (buvusios „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje šiuo metu laisvės atėmimo bausmę taip pat atlieka pusiau atviros įstaigos lengvojoje grupėje.

Vienas buvusių koncerno „MG Baltic“ vadovų Raimondas Kurlianskis į šią grupę perkeltas kovo 6 dieną, buvęs Liberalių sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis – kovo 14-ąją.

Kaip išaiškino LKT, iš paprastosios į lengvąją grupę nuteistieji perkeliami, kai atitinka visas šešias Bausmių vykdymo kodekse numatytas sąlygas: yra atlikę ne mažiau kaip tris mėnesius bausmės, užsiima jiems pasiūlyta darbine veikla ne mažiau kaip tris mėnesius, vykdo individualaus resocializacijos plano priemones, neturi drausminių nuobaudų ir administracinių baudų, jų nusikalstamo elgesio rizika žema arba vidutinė ir yra mažėjanti.

Remiantis minėtu kodeksu, paprastai grupei priskirti nuteistieji turi teisę per mėnesį gauti keturis pasimatymus, keturiskart per savaitę paskambinti, kasdien po tris valandas pasivaikščioti.

Lengvojoje grupėje esančių nuteistųjų pasimatymų ir skambučių skaičius neribojamas, jie gali kasdien pasivaikščioti po keturias valandas, naudotis maisto ruošimo patalpomis.

Pasak LKT, į trumpalaikes išvykas V. Gapšys, R. Kurlianskis ir E. Masiulis galės eiti nuo šių metų lapkričio 24 dienos, kai bus atlikę minimalią laisvės atėmimo bausmės dalį, t. y., nuo bausmės atlikimo pradžios bus praėję vieni metai.

Seimas pernai gruodį V. Gapšiu pradėjo apkaltą, tačiau neužteko parlamentarų balsų jo mandatui panaikinti.

Lietuvos apeliacinis teismas V. Gapšį lapkritį nuteisė puspenktų metų laisvės atėmimu. R. Kurlianskiui skirta šešeri metai, E. Masiuliui – pusšeštų metų kalėjimo, taip pat konfiskuojant daugiau nei 240 tūkst. eurų, pripažintų kaip kyšis.

Byloje nuteistiems buvusiems liberalams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismas skyrė baudas – atitinkamai 19 tūkst. ir 15 tūkst. eurų.

Kalta pripažintai „MG grupei“ skirta daugiau nei 1,1 mln. eurų bauda, opozicinei Darbo partijai ir valdančiajam Liberalų sąjūdžiui atitinkamai – 301 tūkst. eurų ir 377 tūkst. eurų baudos.

Apeliacinio teismo nuosprendžius apskundė visi nuteistieji, šiuo metu byla nagrinėjama Lietuvos Aukščiausiajame Teisme. Pirmos instancijos teismas kaltinamuosius buvo išteisinęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad  portretas
Gabsiuko gobsiuko neismete is seimo parodo daug ka.pries balsavo tokie patys fruktai kaip ir jis.apsidraude taip sakant,nes ir patiems greiciausiai padai svyla.geda del tokiu sutrauku,labai geda

Tai

Tai portretas
Dalyvauja ar nedalyvauja, svarbu, kad atlyginimas eina.

Bet pamatysite visi

Bet pamatysite visi portretas
Kokie jie visi kietiakai išeis iš tiurmos ir kaip bus pasikėlę, jiems tai visai ne gėda.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių