Quantcast

V. Blinkevičiūtė: labai svarbu, kad prezidentą žmonės išrinktų pirmame ture

Prezidento rinkimuose už dabartinį vadovą Gitaną Nausėdą balsavusi Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako taip apsisprendusi, nes valstybei šiuo metu reikia stabilumo.

„Balsavau labai nuoširdžiai ir atsakingai (...) už dabartinį prezidentą Gitaną Nausėdą. Rinkausi rimtą, atsakingą žmogų, valstybei reikia stabilumo“, – trečiadienį žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.

Opoziciniai socialdemokratai dar vasarį nutarė nekelti savo kandidato ir rinkimuose remti dabartinį prezidentą.

Anot V. Blinkevičiūtės, per pirmąją savo kadenciją G. Nausėda aktyviai veikė saugumo ir užsienio politikoje.

„Pasirinkimas buvo pakankamai apgalvotas, pasvertas. Dar labai svarbu, kad prezidentą Lietuvos žmonės išrinktų iš pirmo turo“, – teigė politikė.

Socialdemokratų lyderė tikino, kad dalyvavo referendume ir pasisakė už galimybę išsaugoti pilietybę.

„Mes neturime atsiriboti nuo savo žmonių, kurie galbūt dėl įvairių aplinkybių gyvena kitur. Lietuvoje ir taip mažėja žmonių. (...) Labai svarbu, kad tas ryšys su Lietuva nenutrūktų, kad mes pasakytume, kad mes jų laukiame, kad mes jais tikime“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Bet visada reikia pažymėti „taip“ ir viskas bus gerai.

„Kai kam kilo neaiškumų (dėl klausimo formuluotės – BNS). Man asmeniškai nekilo, nes pripratus aš prie tos biurokratinės kalbos. (...) Bet visada reikia pažymėti „taip“ ir viskas bus gerai“, – pridūrė ji.

Trečiadienį Lietuvoje tęsiamas balsavimas iš anksto renkant prezidentą, išsakant poziciją dėl dvigubos pilietybės įteisinimo.

Referendumu siūloma pakeisti Konstituciją iš jos išbraukiant sakinį, kuris dabar užkerta kelią Lietuvos piliečiams įgyti antrą pilietybę – kad „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“.

Pareikšti nuomonę reikia dėl pataisytos Konstitucijos formuluotės: „Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais pagrindais. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato įstatymas.“

Išankstinis balsavimas prasidėjo antradienį, baigsis ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per upelį į Briuselį ?

Per upelį į Briuselį ? portretas
Pensininkų motina apsiskelbusi Blinkevičiūtė atsisakė tapti Lietuvos Vyriausiąja ginkluotųjų pajėgų vade...

Romas

Romas portretas
visiškas "dugnas-pilkųjų satelių nerasta"...

blinkevičiute

blinkevičiute portretas
Galėjai susišukuoti prieš pozuodama ir vaidindama!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių