Pereiti į pagrindinį turinį

V. Čmilytė-Nielsen R. Karbauskiui: ar nebijote prarasti lyderystės, I. Vėgelei patekus į Seimą?

2024-10-11 00:43 diena.lt inf.

Ketvirtadienio vakarą „Delfi“ organizuotų debatų metu Seimo rinkimuose besivaržančių partijų atstovai turėjo galimybę vieni kitiems užduoti rūpimus klausimus.

Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / E. Rauluševičiaus nuotr.

Savo ruožtu Seimo pirmininkė ir Liberalų sąjūdžio lyderė Viktorija Čmilytė-Nielsen Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderio Ramūno Karbauskio teiravosi, ar jis, pats nusprendęs nekandidatuoti į Seimą, nebijo prarasti lyderystę, jei į parlamentą pakliūtų Ignas Vėgėlė.

„Jūsų partijos sąraše yra keli tokie ryškūs politikai, ir dažniausiai į debatus nuo jūsų partijos vaikšto Ignas Vėgėlė. Aš labai gerai pamenu 2016 – 2020 metų kadenciją, kuomet jūs pasirinkote likti Seime ir tai argumentavote tuo, kad labai svarbu yra valdyti frakciją. Ar nebijote, kad nebūdamas kandidatu ir turėdamas tokį ryškų kitą ambicingą kolegą Seime, galite prarasti lyderystę?“, – teiravosi Seimo pirmininkė.

Savo ruožtu R. Karbauskis, praėjusioje kadencijoje atsisakęs savo Seimo nario mandato, teigė nesuprantąs, apie ką kalba politikė, nes į debatus esą vykstąs jis pats arba sąrašą vedantis Aurelijus Veryga.

„Jeigu Lietuvai bus geriau, kad aš prarasiu lyderystę, tai tokiu atveju aš greičiausiai ir linkėčiau prarast tą lyderystę, bet atsakant į jūsų klausimą – aš nesuprantu, apie ką jūs šnekat: apie kokius debatus, ir kad mes visur siunčiam Igną Vėgelę? Nes aš dabar čia sėdžiu, o ne Ignas Vėgėlė. Šeštadienį ir rytoj bus debatai – Aurelijus Veryga juose dalyvaus. Aš nesuprantu tiesiog to teiginio, nes jis neatitinka tikrovės“, – kalbėjo partijos lyderis.

„O šnekant apie bendradarbiavimą, tai bet kokiu atveju visi dalykai, kurie jungia žmones vardan bendro tikslo, yra naudingi Lietuvai, ir jūs tą puikiai suprantat. Ir šitoj vietoj mes labai džiaugiamės, kad prisijungė prie mūsų partijos žmonės, kaip mes vadinam, Igno komanda. Ir šitoj situacijoj, jei į Seimą ateis daugiau teisininkų, tai Seimas bus tik stipresnis“, – pridūrė jis.

L. Kasčiūnas apie koaliciją su socialdemokratais: galėtume kompensuoti jų silpnumą gynybos srityje

Tuo metu Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno teiravosi, kokių lūkesčių jis turi būsimai socialdemokratų Vyriausybei. L. Kasčiūnas juokais atsakydamas leido suprasti, kad Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) vis dar nepraranda vilties burti koaliciją su socialdemokratais ir Vyriausybėje dirbti kartu.

„Na, aš tikiu, kad tą jūsų šiokį tokį silpnumą gynybos srity mes galėtume kompensuot tvirtais raumenimis. Ir galėtume kartu, manau, judėt link bent 3,5 proc. BVP, kuriant lietuvišką diviziją, vystant visuotinę gynybą, priimant vokiečių brigadą. Kartu galim tai padaryt“, – teigė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad TS-LKD jau ne kartą užsiminė apie galimą bendradarbiavimą su Vilijos Blinkevičiūtės vedama Lietuvos socialdemokratų partija, tačiau patys socialdemokratai tokias galimybes griežtai neigia.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 d.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų