Quantcast

V. Landsbergis: G. Landsbergis tinkamas eurokomisaro pareigoms

  • Teksto dydis:

Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, profesorius Vytautas Landsbergis sako, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis galėtų būti tinkamas kandidatas užimti eurokomisaro postą.

„Esu jau pasisakęs ir galiu pakartoti nuomonę, kad Gabrielius tinka ES komisaro pareigoms nuo Lietuvos. Pati Lietuva – sudėtingesnė. Jei šiuo pasisakymu kenkiu jo kandidatūrai, tai tokia, regis, mūsų dalia“, – trečiadienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė V. Landsbergis.

Profesorius akcentuoja pritariantis G. Landsbergio pozicijai santūriai reaguoti į kalbas, kad jis gali būti potencialus kandidatas į Europos Komisiją (EK).

„Pritariu Gabrieliaus laikysenai, kai jam teko ir tenka ištverti keistus spaudimus: pirmiausia pasakyk, ar nori, ar trokšti tų pareigų?“ – rašo V. Landsbergis.

Taip matau: Gabrielius eina su geroka našta, o kas dėl naujų pareigų ir atsakomybių – seka savo senelio pavyzdžiu.

„Taip matau: Gabrielius eina su geroka našta, o kas dėl naujų pareigų ir atsakomybių – seka savo senelio pavyzdžiu. Jeigu aš reikalingas, jei mane siūlote, kviečiate ir deleguojate – sutinku, dirbsiu. Jei siūlote kitą asmenį – linkiu sėkmės, neraudu ir nekerštauju“, – akcentavo jis.

Valdančiosios koalicijos partneriai kritikuoja, kad konservatoriai dar neįvardino, ką siūlys į EK. Pasak jų, neįsivardinusi kandidato Lietuva praranda derybines pozicijas dėl EK portfelių.

ELTA primena, kad įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir užsienio reikalų ministras G. Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais. Visgi tiek valdančiųjų, tiek opozicijos atstovai abejoja, ar tokia kandidatūra sulauktų palaikymo šalies viduje.

Laisvės partijos politikai teigia, kad pritarimo sulaukti galėtų premjerės I. Šimonytės kandidatūra. Visgi I. Šimonytė tvirtinta, kad tokių pareigų nei siekia, nei nori.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

shizofreniks

shizofreniks portretas
kada dves shitas ozys

MATYT DIEVAS SIUOS VISUS NUKRYPELIUS BAUDZIA.

MATYT DIEVAS SIUOS VISUS NUKRYPELIUS BAUDZIA. portretas
Dieduk ,kas ten per šėtoniški įžadai tiem belzabubam,kad net anūką Liucipieriui parduodi.Gal čia taip veikia kelių tautybių kraujomuša,kad prarandamas žmogiškas padorumas ir išlenda tik klasta ir melas---ir didelis godumas.

QWX

QWX portretas
Bjaurus niekingo stribo snukis...
VISI KOMENTARAI 118

Galerijos

Daugiau straipsnių