Pereiti į pagrindinį turinį

V. Leškevičius: Europos Taryba turi pasipriešinti Rusijos agresijai prieš Ukrainą

2014-05-06 14:48
AFP nuotr.

Užsienio reikalų viceministras Vytautas Leškevičius paragino Europos Tarybą (ET) pasipriešinti Rusijos politinei, ekonominei ir karinei agresijai prieš Ukrainą.

„Rusijos įvykdyta Krymo okupacija ir neteisėta aneksija, nesiliaujantys mėginimai destabilizuoti padėtį Ukrainos rytinėse dalyse, taip pat nuolatiniai grasinimai šiai šaliai ir kitoms kaimynėms – tai egzistenciniai iššūkiai ne tik Ukrainai, Moldovai, Gruzijai, bet ir šiai organizacijai, ir visam Europos žemynui, kaip žmogaus teisių, demokratijos ir įstatymo viršenybės erdvei. Rusija pažeidė tarptautinę teisę, Europos Tarybos statuto principus ir europines vertybes“, – Vienoje vykusioje ET Ministrų komiteto sesijoje antradienį sakė viceministras.

Pasak ministerijos, V.Leškevičius taip pat paragino Rusiją imtis konkrečių veiksmų įgyvendinant šių metų balandžio 17 dienos Ženevos susitarimą ir pakvietė ET tęsti ekspertinę pagalbą Ukrainos vykdomoms reformoms, ypač rengiantis gegužės 25 dieną vyksiantiems prezidento rinkimams.

Europos Taryba – pirmoji politinė Europos valstybių organizacija, įsteigta 1949 metais siekiant stiprinti demokratiją, žmogaus teises ir įstatymo viršenybę, taip pat puoselėti Europos kultūrinę tapatybę ir spręsti socialines problemas. Lietuva organizacijos nare tapo 1993 metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų