Pereiti į pagrindinį turinį

VRK naikins M. Sinkevičiaus mero įgaliojimus ir išbrauks jį iš rinkimų sąrašo

2024-09-20 06:47 diena.lt inf.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį naikins Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus įgaliojimus ir išbrauks jį iš Seimo rinkimų sąrašo.

Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

VRK sprendimą dėl M. Sinkevičiaus priims Apeliaciniam teismui ketvirtadienį atmetus politiko skundą ir palikus galioti pirmos instancijos teismo sprendimą.

Kauno apygardos teismas Jonavos rajono merą gegužės pabaigoje „čekiukų“ byloje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

Nors M. Sinkevičius dar gali skųsti nuosprendį Aukščiausiajam Teismui, apeliacinės instancijos teismo sprendimas įsigali iškart.

Pagal Rinkimų kodeksą, savivaldybės mero įgaliojimai nutrūksta nesuėjus terminui, kai įsiteisėja apkaltinamasis teismo nuosprendis.

M. Sinkevičius kaltintas, kad 2019–2023 metais būdamas tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai padarė 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos, pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

Po pateiktų kaltinimus M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, tačiau yra įrašytas į šios partijos spalį vyksiančių Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu.

Po teismo sprendimo partija paskelbė, kad jis privalės trauktis iš rinkimų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų