Pereiti į pagrindinį turinį

A.Brazauskas jaučiasi kiek stipresnis

2010-04-09 12:04
Viltis: K.Brazauskienė atsargiai džiaugiasi šiek tiek pagerėjusia A.Brazausko sveikata.
Viltis: K.Brazauskienė atsargiai džiaugiasi šiek tiek pagerėjusia A.Brazausko sveikata. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Brazauskas jaučiasi šiek tiek geriau, nors dar yra labai silpnas ir šiuo metu truputį užkimęs.

Bando vaikščioti

77 metų A.Brazausko mobiliuoju telefonu atsiliepė jo žmona Kristina. "Jis pats dabar tikrai negali atsakyti į jokius klausimus – yra šiek tiek užkimęs, todėl nelabai išeitų pasikalbėti. Tausoja balsą. Vėliau galbūt galėtų ir pakalbėti", – paaiškino ji ir paprašė vėl paskambinti po kelių dienų.

K.Brazauskienė sakė, kad sunkios ligos kamuojamo kadenciją baigusio prezidento sveikatos būklė šiuo metu yra "gal kiek geresnė" nei prieš kelias savaites, tačiau jis tebėra labai silpnas. "Sakyčiau, jo sveikatos būklė dabar yra panaši, kokia buvo prieš savaitę ar dvi, gal truputį labiau fiziškai sustiprėjęs. Bet, aišku, negali pasakyti, kad jau yra gerai", – teigė politikos patriarcho žmona.

Kovo viduryje buvo pranešama apie vėl pablogėjusią A.Brazausko sveikatos būklę. Jo namuose Turniškėse kelis kartus buvo apsilankęs šeimos draugas kunigas Sigitas Sudentas. Ligonis priėmė komuniją.

K.Brazauskienė pasakojo, kad jos vyras kasdien šiek tiek pasivaikšto "su ratukais". "Taip, kad jis išeitų pasivaikščioti labai laisvai į lauką, tai tikrai negali. Atsistoja, su ratukais pasilaikydamas truputį pavaikšto. Bet daug vaikščioti negali", – sakė ji.

Lankytojų netrūksta

A.Brazausko žmona tikisi, kad pavasarėjant ir šylant orui atsiras galimybė kadenciją baigusiam prezidentui bent trumpam išeiti į lauką: "Atrodo, kai oras bus gražesnis, sausesnis, tai turbūt išeis bent trumpam ant saulutės. Bet sakau, kol kas šiek tiek užkimęs, tai reikia saugotis, kad neperpūstų ir nebūtų komplikacijų."

K.Brazauskienė sakė, kad per Velykas namus Turniškėse aplankė giminės. "Per Velykas prie stalo sėdėjom, bendravom, visokius patiekalus ragavom, margučius daužėm", – prisiminė ji.

Anot kadenciją baigusio prezidento žmonos, A.Brazauską vis aplanko ir su juo pabendrauja giminės, draugai, artimieji, ypač dukros ir anūkai.

Prezidentas nepasiduoda

A.Brazauskas šių metų sausio viduryje pateko į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Reanimacijos skyrių dėl kraujo užkrėtimo ir jo sukelto šoko. Įveikus sepsį ir pagerėjus savijautai, su vėžiu kovojantis politikas buvo perkeltas į Urologijos skyrių, tačiau po kurio laiko vėl atsidūrė Reanimacijos skyriuje.

Pagerėjus sveikatos būklei, vasarį ilgametis socialdemokratų lyderis buvo išleistas iš ligoninės. Teigiama, kad kovą A.Brazausko sveikata vėl pablogėjo, tačiau į ligoninę važiuoti jis atsisakė.

"Labai su Kristina laukiame pavasario, kai sužydės obelys. Žinot, nelabai kaip jaučiuosi. Liga sustojo, bet nepalieka. Aš juk jau viena koja buvau ten, pas Dievulį", – kovo viduryje kalbėjo A.Brazauskas.

1993–1998 m. A.Brazauskas buvo pirmasis visuotinai išrinktas Lietuvos prezidentas. 2001–2006 m. jis ėjo ministro pirmininko pareigas dvyliktoje ir tryliktoje Vyriausybėse. Ne vienus metus A.Brazauskas vadovavo Lietuvos socialdemokratų partijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų