Pereiti į pagrindinį turinį

Aplinkos projektų valdymo agentūros vadovo konkursą laimėjo I. Šalavėjus

2015-02-04 13:08 diena.lt inf.
Š.Mažeikos/BFL nuotr.

Aplinkos ministerijos skelbtą Aplinkos projektų valdymo agentūros (AVPVA) vadovo konkursą laimėjo investicinių projektų konsultantas Ignotas Šalavėjus.

Tai BNS trečiadienį patvirtino konkurso komisijos pirmininkas, aplinkos viceministras Algirdas Genevičius.

„Kiek teko žiūrėti jo gyvenimo aprašymą, žmogus projektų valdymo srityje nėra naujas: jis yra dirbęs ir Finansų, ir Ūkio ministerijose, taip pat konsultavimo įmonėje Prancūzijoje. Kiek supratome pagal jo komisijai pateiktus atsakymus, jie buvo labai konkretūs, jaučiasi, kad žmogus turi aukštą kvalifikaciją“, - sakė A.Genevičius.

Šiuo metu I.Šalavėjus dirba rizikos valdymo ir investicijų ekspertu Finansų minsiterijos valdomoje Viešųjų investicijų plėtros agentūroje (VIPA). Įstaiga administruoja lengvatines pakolas renovuojant aukštųjų mokyklų bendrabučius bei daugiabučius.

A.Genevičius tvirtino, kad jei konkurso rezultatai nebus apskųsti ir konkurso laimėtojas sulauks teigiamo specialiųjų tarnybų įvertinimo, jis darbą galės pradėti po dviejų savaičių.

Iš viso konkurse buvo užsiregistravę 15 kandidatų, tačiau atėjo tik penki. Tarp kandidatų, viceministro žodžiais, buvo du asmenys, dalyvaujantys kone visuose ministerjos skelbtuose įstaigų vadovų konkursuose, tačiau jie taip pat neatvyko.

Pasak viceministro, artimiausius konkurentus I.Šalavėjus aplenkė dviem balais šešių balų vertinimo sistemoje, trys paskutiniame konkurso etape dalyvavę asmenys apskritai nesurinko reikiamo kvalifikacinio įvertinimo.

Aplinkos ministerijai pavaldi APVA administruoja Europos Sąjungos fondų ir valstybės lėšomis finansuojamus aplinkos sektoriaus projektus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų