Quantcast

Audra – tik feisbuke: meteorologams šiek tiek liūdna

  • Teksto dydis:

Meteorologai pripažįsta: trečiadienio orų prognozė didele dalimi neišsipildė.

„Daugelyje vietovių sulaukėme tik lietaus (šalies pietuose bei rytuose buvo su perkūnija), pasitaikė ir vėjo sustiprėjimų iki 15–18 m/s. Nežiūrint to, visa žadėta stipri audra susiformavo į pietryčius nuo Lietuvos. Matant vaizdus, ko sulaukė mūsų kaimynai, yra džiugu, jog Lietuva audros išvengė, tačiau meteorologams šiek tiek liūdna, kad prognozė buvo tiek daug pro šalį... Nors tokių situacijų kaip birželio 19 d. būna labai mažai, tačiau tam tikras situacijos analizes Lietuvos ir Europos sinoptikams teks dar kartą pasidaryti“, – ketvirtadienį feisbuke rašė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

 

 

Trečiadienio dieną daug kur trumpai palijo, vietomis su perkūnija, pasitaikė vėjo sustiprėjimų iki 15–18 m/s. Aukščiausia oro temperatūra buvo labai nevienoda (dėl šaltojo atmosferos fronto): daug kur sušilo iki 22–28 laipsnių, o Vakarų Lietuvoje buvo tik 16–21 laipsnis. Naktį daug kur palijo. Žemiausia oro temperatūra – 10–16 laipsnių.

Ketvirtadienį, anot meteorologų, lietaus tikimybė nedidelė. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, pajūryje pereinantis į pietvakarių, 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra 19–24 laipsnių šilumos.

Penktadienį lietaus nenumatoma. Vėjas vakarinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 8–13, pajūryje 14–16, dieną 22–27, pajūryje apie 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienio rytą ir dieną vietomis, didesnė tikimybė pietvakariniuose rajonuose, trumpi lietūs, perkūnija. Vėjas naktį silpnas, dieną rytinių krypčių, 6–11 m/s. Temperatūra naktį 10–15, dieną 23–28 laipsniai šilumos.


Šiame straipsnyje: audraoraiorai Lietuvoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Sitas nepataikymas labiau parodo kokia lietuva maza, o ne blogas prognozes.

Biznis

Biznis portretas
du nesusisiekiantys indai: orai – sau, o prabangos šaliai mete-oro-logai sau,- monkės biznis ir daugiau nieko

apsiraminkit

apsiraminkit portretas
Tik džiaugtis reikia,kad audros nebuvo,o ne liūdėti.Nenusišnekėkit...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių